Forum Discussion
@larsso0 czy posiadasz system Windows N - edition? Możesz podesłać DxDiag a w między czasie sprawdź czy instalacja gry w innej lokalizacji będzie pomocna.
- 2 years ago
@EA_Kalina well dalej nic, sprawdzałem i na dysku m2 i na hdd, różne lokalizacje i dalej nic, ze wszystkich rozwiązań podanych na forum wcześniej nic nie pomaga ☹️
- 2 years ago
@EA_Kalina Posiadam wersję windowsa bez N, zmiana dysku instalacji również nie pomaga. Zaktualizowałem też sterowniki karty graficznej. Gdzie mam wysłać DxDiag?
- 2 years ago
mam ten sam problem przy ea fc 24 i juz od fify 23 która najpierw działała bez zarzutu kilka miesięcy a później zaczęło się to piekło od kilku miesięcy poszukuję rozwiązania robiłem wszystko już co kolega wyżej nic nie przyniosło rezultatu a w internecie same super porady typu uruchom jako administrator, czy jest tu jakiś informatyk który pomoże ludziom rozwiązać ten problem bo czuję się jakbym wyrzucił ponad 600zł w błoto na obie fify gry zakupione legalnie, a nie mogę się nacieszyć nawet w dniu premiery...
- 2 years ago
@ripley0696 Podobno bardzo wielu Polaków ma aktualnie ten problem. Pytanie czy jest to do naprawienia jakąś aktualizacją od EA czy jednak sami musimy sobie poradzić...Teraz nie mogę grać już od 4 dni i będę w tyle z UT jak dalej tak pójdzie
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Cześć wszystkim,
Dziękujemy Wam za zgłoszenia i dotychczas wykonane kroki.
W przeszłości problem w niektórych przypadkach udało się rozwiązać poprzez aktualizację bibliotek Visual C ++. Są one również składnikami aktualizacji systemowych. W pierwszej kolejności sprawdźcie proszę czy nie macie oczekujących (również dodatkowych) aktualizacji systemowych. Jeśli podczas aktualizacji systemu pojawi się błąd - dajcie nam znać jaki. Instrukcję odnośnie pobrania aktualizacji znajdziecie poniżej:
Jeśli po aktualizacji systemu problem będzie pojawiał się nadal, przejdźcie proszę do folderu instalacyjnego gry, do poniższej lokalizacji:
__Installer\vc\vc201*\redist
W każdym folderze zaczynającym się od vc201* znajdziecie folder redist, w którym znajdą się dwa instalatory.
Uruchomcie oba jako administrator, po czym wybierzcie opcję naprawy, bądź instalacji. Czynność tę powtórzcie ze wszystkimi instalatorami w każdym folderze vc201*.
Po ponownym uruchomieniu komputera uruchomcie EA app, oraz grę jako administrator.
- 2 years ago
Po próbie zainstalowania instalatora i włączenia go jako administrator oraz zaakceptowania warunków wyświetla się następujący błąd: "Instalacja nie powiodła się. Jeden lub więcej problemów spowodowało niepowodzenie instalacji. Napraw błędy, a następnie uruchom ponownie instalację. 0x80070666 - Inna wersja tego produktu jest już zainstalowana na tym komputerze. Nie można kontynuować instalowania tej wersji."
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @larsso0
Dzięki za odpowiedź i wykonanie dotychczasowych kroków. Wspomniany przez Ciebie błąd (0x80070666) może dać nam jakiś trop odnośnie rozwiązania, ponieważ może wskazywać on na to, że jedna z bibliotek jest uszkodzona.
Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się kiedy najpierw odinstalujesz aktualizacje Visual C++ z komputera (możesz je odinstalować jak każdy inny program na komputerze), po czym zacznij od nowa, rozpoczynając od najstarszej w górę.
Odnośnie DxDiag. Plik ten zawiera tylko podstawowe informacje na temat Twojego komputera, zainstalowanych sterowników oraz aktualizacji (ich numery). Nie podaje on żadnych prywatnych informacji na temat zawartości Twojego komputera, lub np. adresów IP.
About FC 24
Recent Discussions
- 2 days ago
- 20 days ago
- 21 days ago