Forum Discussion
Hej @larsso0
Dzięki za odpowiedź i wykonanie dotychczasowych kroków. Wspomniany przez Ciebie błąd (0x80070666) może dać nam jakiś trop odnośnie rozwiązania, ponieważ może wskazywać on na to, że jedna z bibliotek jest uszkodzona.
Sprawdź proszę czy problem będzie pojawiał się kiedy najpierw odinstalujesz aktualizacje Visual C++ z komputera (możesz je odinstalować jak każdy inny program na komputerze), po czym zacznij od nowa, rozpoczynając od najstarszej w górę.
Odnośnie DxDiag. Plik ten zawiera tylko podstawowe informacje na temat Twojego komputera, zainstalowanych sterowników oraz aktualizacji (ich numery). Nie podaje on żadnych prywatnych informacji na temat zawartości Twojego komputera, lub np. adresów IP.
W takim razie podsyłam DxDiag. Po odinstalowaniu z komputera wszystkich aktualizacji vc, zainstalowaniu ich ponownie z folderu _Installer (2012, 2013, 2015, 2017 oraz 2019) problem pojawia się nadal.
- 2 years ago
Mam ten sam problem
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @larsso0
Dzięki za przesłanie pliku DxDiag.
Wygląda na to, że sterowniki Twojej karty graficznej nie są zaktualizowane do najnowszych:
Card name: NVIDIA GeForce RTX 2070 SUPER
Driver Date/Size: 13.11.2022 02:00:00, 772496 bytes
Najnowsze sterowniki dla Twojej karty oraz dla Twojego systemu operacyjnego pobierzesz stąd.
Podczas instalacji wybierz proszę "czystą instalację".
Ponadto w pliki DxDiag zauważyłem:
Podpis problemu:
P1: wuauclt.exe
P2: 10.0.19041.3031
P3: 35946a52
P4: KERNELBASE.dllWymienione pliki są jednymi z głównych bibliotek na Twoim komputerze (odpowiednio za automatyczne aktualizacje systemowe, oraz komunikację pomiędzy aplikacjami a systemem). Sugerowałbym zatem, abyś sprawdził spójność plików systemowych za pomocą kontrolera plików:
W niektórych przypadkach programy typu malware podszywają się pod plik wuauclt.exe. Sugerowałbym również na wszelki wypadek przeskanować komputer pod kątem niechcianego oprogramowania i malware.
Istnieje również możliwość, że będziesz musiał ponownie zaktualizować VC++, wedle kroków powyżej (z racji instalacji nowych sterowników).
@Fabiannno Dzięki za Twoje zgłoszenie. Jak pewnie zauważyłeś w wątku pojawia się kilka sugestii oraz próśb. Zatem daj nam znać jakie kroki wykonałeś dotychczas oraz prześlij nam proszę plik DxDiag.
- 2 years ago
Dzień dobry,
u mnie też występuje problem opisany w temacie.
Chciałbym zaznaczyć z góry, że mam zainstalowane najnowsze sterowniki do karty graficznej, wszystkie możliwe wersje VC++, uruchamiam EA App z pozycji uprawnień administratora, instalowałem grę ponownie 4 razy bez skutku, naprawiałem uszkodzone pliki korzystając z dims i src.
Chyba spróbowałem już wszystkiego co zobaczyłem na tym forum.
Przesyłam mój plik DxDiag w załączniku. - 2 years ago
Hej @EA_Kuba ,
Sterowniki karty graficznej - nie wiem dlaczego DxDiag pokazuje poprzednią wersje, podczas gdy mam zainstalowana najnowsza. Tak czy siak przeinstalowałem sterownik i na pewno mam zainstalowany najświeższy.
Naprawianie plików - przeszedłem cala procedurę (narzędzie DISM dokonało jakiejś aktualizacji, narzędzie SFC przeszło bez problemu).
Wszystkie VC++ ponownie przeinstalowałem.
Antywirus nie wykrył problemów.
Gra nadal się nie uruchamia (po ekranie Anticheata nic się dalej nie pojawia) ☹️
Co dalej/gdzie dalej szukać przyczyny?
- EA_Kuba2 years ago
Community Manager
Hej @larsso0
Dzięki za odpowiedź.
Czy mógłbyś przesłać nam nowy plik DxDiag, po wykonaniu powyższych kroków?
Przykro mi, specyfikacja Twojego komputera jest poniżej minimalnych wymagań gry.
About FC 24
Recent Discussions
- 22 hours ago
- 11 days ago
- 12 days ago
- 12 days ago