Forum Discussion

matispk78's avatar
2 years ago
Solved

Problem z obrazem

Produkt: EA SPORTS FC 24
Platforma:Xbox Series X
Podaj na jakiej platformie grasz? Microsoft Xbox Series X
Jak brzmi Twój gamertag/PSN ID/Switch ID? MaTi_Xd
W którym trybie miało to miejsce? Ultimate Team™
W jakim trybie? Rivals
Czy możesz wskazać dzień (DD/MM/RRRR), w którym wystąpił błąd? 7.12.2023
O której godzinie wystąpił błąd? (GG:MM) 14.17
W jakiej strefie czasowej mieszkasz? GMT (UTC)
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? Zagrać mecz
Co się dzieje? Podczas grania meczów mam dziwne miganie białych świateł przez całe boisko pojawiają się i znikają cały czas dzieje się to w każdym trybie
Co powinno się stać?

Problem z obrazem

• 1. Wyłącz HDR jak masz włączony

2. Jak grasz w 4k to w ustawieniach Xboxa poszukaj przesyłu obrazu jaki konsola wysyła do odbiornika muszą być jak najbardziej zgodne i musisz wyłączyć wszelkie ulepszacze obrazu. Na najnowsza generację ea jest zrobiona w dynamicznym 4k więc trochę lipa z fps na ps5 ale na x to chyba git. Nie mniej najlepsze co możesz zrobić to ustawić konsole telewizor po grę chodzi mi o jak najbardziej surowy natywny obraz i dźwięk z gry wtedy będziesz miał najmniejszego inputlag i wyeliminujesz takie artefakty, niestety ea fc to gra specjalnej troski 

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @matispk78 

Sprawdź proszę czy kabel HDMI wpięty do telewizora oraz konsoli jest poprawnie osadzony do gniazda. Jeśli masz taką możliwość sprawdź również czy problem pojawia się po przepięciu do innego portu HDMI. 

Jeśli problem będzie się utrzymywał prześlij nam zdjęcie tego w jaki sposób wygląda to u Ciebie. 

• Kabel hdmi zmieniony dalej to samo, nie mogę dołączyć zdjęcia bo tego nie da się uchwycić telefonem. Dokładniej to jest falowanie ekranu gdy piłka jest w ruchu jak stanie się w miejscu to problem ustaje dodam że dzieję się tak tylko w ea fc

• 1. Wyłącz HDR jak masz włączony

2. Jak grasz w 4k to w ustawieniach Xboxa poszukaj przesyłu obrazu jaki konsola wysyła do odbiornika muszą być jak najbardziej zgodne i musisz wyłączyć wszelkie ulepszacze obrazu. Na najnowsza generację ea jest zrobiona w dynamicznym 4k więc trochę lipa z fps na ps5 ale na x to chyba git. Nie mniej najlepsze co możesz zrobić to ustawić konsole telewizor po grę chodzi mi o jak najbardziej surowy natywny obraz i dźwięk z gry wtedy będziesz miał najmniejszego inputlag i wyeliminujesz takie artefakty, niestety ea fc to gra specjalnej troski 

• matispk78's avatar
    matispk78
    2 years ago

Dzięki, wyłączyłem rozdzielczość 4k i problem zniknął

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,658 PostsLatest Activity: 4 hours ago