Forum Discussion

DestroyStream10's avatar
2 years ago

Problem z płynnością gry EA Sports Fc 24

Witam, mam problem na pc z płynnością gry EA Sports Fc 24, niezależnie w jakim trybie gram, gra nie działa tak płynnie jak fifa 23 a z tego co się orientuję to nie doszło do jakichś drastycznych zmian wymagań, czy jest szansa że w przyszłości się to poprawi i będzie jak w Fifie 23 a może nawet i lepiej? Czasami czuje takie szarpania grą i kamera działa jakby na 30 klatkach, 

Jakby nie patrzeć dziś tzn 22 września jest pierwszy dzień tej gry na pc, jeśli ktoś kupił wersję ultimate. 

Dodatkowo zamiast przycisków od mojego pada ps5 podłączonego przez USB do komputera mam przyciski z xboxa co mnie też denerwuje bo wcześniej miałem normalnie przyciski z PlayStation bez problemu 

Mój komputer to 

Procesor AMD ryzen 9 3900 

Grafika rtx 3060 Ti 

RAM 32 GB 

4 Replies

• Mam to samo. Kuba co jest? Zespol pracuje nad tym, wogle o tym wiedza?

Moj sprzet

12700kf

Asus z690-p d4

32gb ram 3600cl15

Rtx 4090

Rm1200x 1200wat

• Włącz w opcjach synchronizację pionową oraz ustaw wyświetlanie klatek na 120 kl/s oraz częstotliwość odświeżania na 120 Hz. Mi pomogło 😉 

• @Egipcjanin A jak było z fifa 23 na pc, na początku też tak chodziło beznadziejnie a później weszły poprawki w aktualizacjach czy jak? Ogólnie na takich sprzętach co ludzie pisali nie powinno być problemów, moim zdaniem to kolejny fail optymalizacyjny EA na pc
  • staryzleby's avatar
    staryzleby
    2 years ago

Ustawiłem 120hz, 120 kl/s oraz synhronizacje pionową i płynnosciowo nie ma podjazdu wciąz do xboxa series s. Nie wiem kompletnie o co chodzi.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,660 PostsLatest Activity: 6 months ago