Forum Discussion

TheBlurSoNN's avatar
12 months ago
Solved

Problem z powiązaniem konta EA z Playstation

Witam! Mam pewien problem i znalazłem temat temu odpowiadający, jednak nie do końca zrozumiałem o co chodzi.

Sprawa wygląda tak że w abonamencie PS Plus Extra została dzisiaj dodana EA Sports FC 24, po włączeniu gry na PS5, jak próbuję połączyć się z siecią to wyskakuje mi informacja o wysłaniu na maila kodu weryfikacyjnego, niestety ile razy bym nie dawał wyślij ponowni to kod nigdy nie dociera na mojego maila. Nie wiem czemu się tak dzieje, więc chciałem na głównym koncie sprawdzić czy mam powiązanie z kontem PSN, po czym widzę że nie ma powiązania.

a jak próbuję połączyć to wyskakuje mi taka jak w załączniku.

i teraz nie do końca rozumiem jak konto PSN może być powiązane z kontem EA o podanym wyżej adresie email skoro to jest dokładnie to samo konto na którym sprawdzałem czy mam powiązanie i go nie było, tzn. że mogą być dwa konta na jeden adres email?
Prosiłbym o pomoc z sytuacją i ewentualne rozwiązanie tego jak mam się cieszyć z grania w gry od EA na PS.
Pozdrawiam serdecznie  i proszę o odpowiedź.

6 Replies

• Niestety, przy temacie najbardziej dopasowanym do mojego problemu, nie ma możliwości kontaktu przez czat lub rozmowę, więc czy mogę wybrać innym temat i postawić aktualny problem?
    Pozdrawiam

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    12 months ago

Informacja z załącznika wskazuje na to, że Twój PSN ID jest już połączony z kontem EA. Widoczna jest również domena (@gmail.com) adresu email powiązanego z kontem EA. Jeśli Twój PSN ID nie jest połączony z kontem EA, z którego obecnie piszesz, zakładam, że posiadasz inne konto EA jak inny adres w domenie @gmail - warto sprawdzić każdy adres email w tej domenie, do którego posiadasz dostęp.

Jeśli jednak w dalszym ciągu potrzebujesz skontaktować się z naszym doradcą, wybierz produkt EA account a następnie po kliknięciu Zobacz wszystkie tematy pomocy kliknij temat Potrzebuję pomocy z zalogowaniem się na konto EA.

• To dodam tu jeszcze jednego screena prosto z mojej konsoli PS5. Widać na nim że jest wskazany ten sam mail w domenie gmail.com, do tego dodam że nie mam innego emaila w tej domenie, natomiast drugie konto EA posiadam ale w kompletnie innej domenie, lecz nigdy go nie łączyłem z moim kontem Playstation. Do tego dodam dwa screeny z aktualnego konta Ea, żeby pokazać że jest to dokładnie to konto z domeną gmail.com

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    12 months ago

Dzięki za przesłanie plików, ale nie zmienia to faktu, że na forum nie jesteśmy w stanie rozwiązać problemów z kontem EA. Czy udało Ci się już porozmawiać z naszym doradcą poprzez czat? 

• Niestety nie miałem na tyle czasu by zgłosić się do doradcy ale na pewno się zgłoszę z początkiem następnego tygodnia, więc dziękuje za pomoc.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,639 PostsLatest Activity: 56 minutes ago