Forum Discussion

MrMushroom2001's avatar
2 years ago
Solved

Proszę o ,,Naprawienie mojego FC 24,,

Produkt: EA SPORTS FC 24
Platforma:PlayStation 5 Digital Edition
Podaj na jakiej platformie grasz? Sony PlayStation 5 Digital Edition
Jak brzmi Twój gamertag/PSN ID/Switch ID? MrMushroom01
W którym trybie miało to miejsce? Ultimate Team™
W jakim trybie? Rivals
Czy możesz wskazać dzień (DD/MM/RRRR), w którym wystąpił błąd? 06.02.2024
O której godzinie wystąpił błąd? (GG:MM) 04.00
W jakiej strefie czasowej mieszkasz? ECT - GMT + 1:00
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? .
Co się dzieje? .
Co powinno się stać? Naprawa/ przywrócenie wersji

Witam . Mam na imię Arkadiusz, mam 22 lata . Swoją przygodę z serią  FC 24 a dokładniej mówiąc FIFA rozpocząłem bardzo dawno temu . Uczęszczając do 3 klasy podstawówki zagrałem w swoją  pierwszą odsłoną gry FIFA  ,  była to FIFA 11 . Łatwo zapamiętałem jaka było to odsłona ze względu na okładkę gry tzn . słynną postać Kaki  , w tą odsłonę grałem na laptopie , który swoją wartością nie przekraczał 500zl , na dzisiejsze realia sprzętowe . Dodatkowo dodam , że nie posiadałem do niego nawet myszki a co dopiero pada 🎮  . Dodam , że nie posiadałem w domu wi-fi więc grałem tylko offline.Więc szybko znudziła mi się , przez liczne zacięcia oraz przez nie komfortowe granie na klawiszach . Lecz z późniejszym czasem ok 1 roku zmieniłem laptopa na inny lepszej firmy choć wciąż budżetowy (bez karty graficznej) . Na tym laptopie z zafascynowaniem choć wciąż bez pada 🎮 ,oraz internetu . Zacząłem grać w odsłonę najpierw FIFA 12 a później ze względu na poznanego kolegę w Internecie , który chcąc porywalizowac ze mną a słyszał ode mnie , że grywam w Fife pokazał mi Fife World , w którą zagrywałem się do zamknięcia serwerów.Miałem nawet swoją ulubioną cieszynke , ,,salto w tył,, .Była to moja pierwsza odsłona Fify w którą grałem online .Ktoś powie to jak odpalałeś wcześniejsze ?Tu zostawiam łatwą zagadkę  .Pierwszy raz mogłem porywalizować oraz sprawdzić swoje umiejętności mimo gry na klawiaturze. W między czasie z ciekawości  sprawdziłem Fife online 3 , nie przypadła mi ta odsłona do gustu więc z niej szybko zrezygnowałem i wróciłem do Fify world .Wciąż nie posiadałem pada 🎮 . W późniejszym czasie gdy zakupiłem z własnych oszczędności używaną konsole Xbox 360 . Dlaczego  używaną ? Ponieważ tańsza oraz znalazłem super zestaw gier dołączony do konsoli . Ten sam znajomy z którym rywalizowałem nie wiedział , ponieważ go okłamywałem , że gram na padzie . Nie wiedział ,że gdy wygrywa ze mną , on gra na padzie 🎮 ja na klawiaturze . Dlaczego okłamywałem ? Wstyd . Ktoś powie pad kosztuje 15 zł najtańszy . No nie mogłem nawet na takiego sobie pozwolić . Rodzic uznawał to za niepotrzebne wydatki . Ze względu ,że w owym czasie zbliżały się Mikołajki , dostałem grę od owego znajomego w prezencie . Mianowicie była to FIFA 13 na Xbox 360 . O dziwo była to wersja na kinecta , lecz w wersji angielskiej . W owym czasie lubiłem a wręcz uwielbiałem  polski komentarz w Fifie . Do tej pory pamiętam niektóre np. z gołębiami na stadionie , lub z nogą i autobusem . Była to moja pierwsza pełna wersja gry na konsole , ponieważ wcześniej testowałem jedynie wersje demo na konsoli . Że względu , że dużo grałem w Fife world a ta odsłona była tylko i wyłącznie trybem Ultimate Team ten tryb został moim ulubionym do dzisiaj . W Fife 13 grając na konsoli za dużo nie rywalizowałem z przeciwnikami , ze względu na brak możliwości gry online , ze względu na brak środków na zakupienie abonamentu na konsoli , który pozwala na to , ale nie przeszkadzało mi to w cieszeniu się tym trybem nawet jeżeli grałem na bota , bo wciąż mogłem zakupywać karty na rynku i budować coraz lepszy skład , choć duży problem sprawiały mi kontrakty , które były drogie i musiałem grać pare meczy , żeby kupić kontrakty i z powrotem grać lepszymi kartami . Dlatego brązowych kart używałem do zarabiania na kontrakty a lepsze karty do rywalizowania w sezonach offline . Do tej pory pamiętam , że udało mi się kupić Złotego Roberta Lewandowskiego za 5000 monet . Ta odsłona na konsoli pokazała mi , że najbardziej liczy się zgranie w zespole , było od razu widać , że grają lepiej , szybciej i no po prostu

gra się przyjemniej . Jakiś czas później kupiłem sobie laptopa , był to mój pierwszy laptop z kartą graficzną gtx 920m na , którym zacząłem grać w otslony takie jak FIFA 16 , 17 , 18 ,  19 .  Gdzie przy 19 zrobiłem upgrade laptopa , bo nie chciała się uruchomić wogole gra z 4 na 8 GB RAMu . Po wymianie zagrywałem się , aż do momentu kupienia następnej konsoli Xbox one gdzie zagrywałem się w Fife 19 , dodam , że w owym czasie byłem uczniem Technikum Informatycznego . Później wraz z przeprowadzką zakupiłem kolejną konsole a mianowicie xboxa series s , fajna konsolka ; to mogę o niej powiedzieć . Na której spędziłem sporo czasu zagrywając się w Fife 21 oraz 22 , gdzie przy odsłonie 22 mogę , powiedzieć ,że  i tu cytat ,, W październiku gralem Ronaldem ,, Chodzi tu o Cristiano oczywiście , ponieważ miałem wczesny start od premiery oraz bo dosyć otwarty budżet , czego nie uznaję teraz za stosowne , ale wydałem troszkę na paczki tzn FIFA points . Chciałem mieć po prostu lepszy start i nie odstawać od rywali , że wszgledu iż byłem nauczony np. Na odsłonie wcześniejszej gdzie nie zacząłem od początku,  iż mogę  z brązowym składem trafić na cały w toty itp , no poprostu o wiele lepszy . W Fifie 22 lubiłem bawić się składem ,  pamiętam słowa mojego współlokatora , który codziennie , lub z jedno dniową przerwą mówił do mnie ,, A co ty znów skład zmieniłeś ? ,,  i teksty typu ,, A ten zawodnik po co ci , jak miałeś lepszego w jego miejsce  ,, . W skrócie bawiłem się składem , ale co do gry do było według mnie rewelacyjnie 🔥⭐️ , ponieważ w dość krótkim czasie udało mi się zająć po raz pierwszy 5 ligę . Do tego czasu grało się idealnie , choć wiadomo było ciężko , bo wraz z ligą trafiali się lepsi rywale , aż do czasu gdy i tutaj zaznaczę 🔥🔥🔥 Ponieważ tutaj zaczyna się mój 🔥PROBLEM🔥 , o którego Prosił bym , żeby nie było , żeby został naprawiony , usunięty , cofnięty . Chciałbym w skrócie , żeby zniknął , a mianowicie . Wraz z moim wyjazdem za granicę do Holandii , pewnego czasu miałem okazję znów stać się posiadaczem innej konsoli , bardziej wydajnej , niż poprzednie , które posiadałem a mianowicie Xbox series x  . Wcześniej używając innej konsoli a mianowicie Xbox 360 /one /  series  s , czy laptopa  chciałem porównać , zobaczyć i ocenić jakie będą moje wrażenia oraz odczucia porównując je z poprzednimi chwilami, gdzie jak ja bym to powiedział relaksowałem się i ,,chillowałem,, spędzając czy to wolny czas lub czas po pracy , a dodam , że pracowałem jako sprzedawca elektroniki , czyli głowa jak i ciało po całym dniu jest zmęczona 😥. Więc posiadając konsole zakupioną grę FIFA 23 , usiadłam na kanapie zaczynam zagrywać się , mijają godziny i w mojej głowie pojawia się negatywna ocena całej seri gry . Gra zaczyna wyglądać owiele gorzej niż poprzednie generacje , grafika , sposób poruszania się pilarzy wygląda tragicznie , sama gra wygląda jakby miała jakąś nakładkę z odsłony FIFA 09 , strzały nie są wogole celne , raz są ;raz nie , ogólnie rzecz biorąc gra wygląda koszmarnie , a na dodatek wszystkiego pojawiły się jakieś ,,pieski,,  przez które wygranie meczu graniczy z cudem . Zamiast rywalizować z rywalem gram na pajączka , który jest oskryptowany . Moi zawodnicy mają inne (nie mają , chyba że liczba ta wynosi 1pkt )statystyki .Podsumowując problemy , nie da się grać i cieszyć z gry , co przekłada się na rezygnację z ulubionej mojej dotychczasowej rozrywki , hobbi  czy pasji . Co mogę dodać jako ciekawostkę , to widząc swoje umiejętności gry miałem myśli , że będę doskonalił swoją grę w wolnym czasie ,aż będzie wystarczająco dobra by osiągnąć sukces publiczny , czy to solo czy należąc do drużyny e-sportowej . Ale ze względu na zaistniałe problemy, zbiera mnie tylko coraz większa niechęć do gry i moje moje umiejętności wraz z fanem z gry spadają (takie mam odczucia) . W tym roku w raz z premierą gry FC 24 zakupiłem nową oryginalną konsole tym razem PlayStation 5 i problemy są te same .

❤️

🔥Na sam koniec 🔥  Prosił bym o przywrócenie gry do poziomu gry takiej jak z Fify 22 w którą grałem na konsoli Xbox series s , czyli do stanu oryginalnego , płynnego i najważniejsze dającego przyjemność z gry . 
Ps. Dorzucam zdjęcie aktualnego składu z FC 24 jaki udało mi się zbudować do tej pory . 
Pozdrawiam serdecznie cały zespół EA oraz współpracowników firmy . 
 fan oraz miłośnik gry z serii  FIFA 

Arkadiusz 

• Hej @MrMushroom2001 

Dziękuję za twoje szczegółowe opisanie doświadczeń z serią gier FIFA. To niesamowite, jak długo jesteś jej wierny i jak bardzo pasjonuje Cię ta gra. Twoje doświadczenia z różnymi jej wersjami  są naprawdę fascynujące!

Jest mi bardzo przykro słyszeć o Twoich gorszych doświadczeniach, które napotkałeś w FIFA 23 oraz FC™ 24. Choć nie możemy obiecać wprowadzenia zmianchcemy przekazać Twoją opinię do odpowiedniego zespołuktóry zawsze dąży do zapewnienia graczom jak najwyższej jakości rozgrywki.  

Dziękuję za Twoją miłość do serii FIFA. Mam nadzieję, że twoje doświadczenia z grą poprawią się wkrótce.

Pozdrawiam,

_Kalina

3 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @MrMushroom2001 

Dziękuję za twoje szczegółowe opisanie doświadczeń z serią gier FIFA. To niesamowite, jak długo jesteś jej wierny i jak bardzo pasjonuje Cię ta gra. Twoje doświadczenia z różnymi jej wersjami  są naprawdę fascynujące!

Jest mi bardzo przykro słyszeć o Twoich gorszych doświadczeniach, które napotkałeś w FIFA 23 oraz FC™ 24. Choć nie możemy obiecać wprowadzenia zmianchcemy przekazać Twoją opinię do odpowiedniego zespołuktóry zawsze dąży do zapewnienia graczom jak najwyższej jakości rozgrywki.  

Dziękuję za Twoją miłość do serii FIFA. Mam nadzieję, że twoje doświadczenia z grą poprawią się wkrótce.

Pozdrawiam,

_Kalina

• I have been playing FIFA since the release of FIFA Soccer 96 on PSX to the current FC 24 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,638 PostsLatest Activity: 2 days ago