Forum Discussion
Hej, @EA_Kuba
Dziękuję za odpowiedź.
Wszystkie dziwne momenty meczów oglądałem w zwolnionym tempie i oba wirtualne kontrolery zarejestrowały wszystkie kliknięcia jednocześnie i całkiem adekwatnie. Zdecydowanie wykluczony jest problem z połączeniem internetowym.
Moje podejrzenia nie dotyczą działania kontrolera ani jego ustawień. Podejrzewam, że ustawienia kontrolera zapisane na moim koncie EA w jakiś sposób zaginęły i stały się nieodpowiednie.
Nie wiem, czy to robi jakąś różnicę, przed tym kiedy zacząłem mieć problemy z grą, wystąpiła awaria po stronie mojego dostawcy Internetu i moje połączenie internetowe nie było stabilne, występował też wysoki wskaźnik utraty pakietów. Wszystko wydarzyło się 27 listopada. Dostawca naprawił wszystko w ciągu dwóch dni, ale problem z rozgrywką nie został rozwiązany. Dla obiektywizmu podłączyłem się do innego osobnego dostawcy. Próbowałem różnych opcji połączenia, za pomocą routera i bezpośrednio przez kabel. Próbowałem też zmienić adres IP za pomocą dostawcy, publiczny, prywatny, dynamiczny, statyczny, nie było różnicy w rozgrywce.
Później zauważyłem, że problem pojawia się także w trybach offline. Próbowałem używać tylko połączenia przewodowego dla gamepada, próbowałem całkowicie wyłączyć Bluetooth na konsoli, nie było rezultatu. Ale teraz zrobiłem to jeszcze raz i nic się nie zmieniło.
Bardzo często usuwałem i resetowałem grę, resetowałem konsolę. Kilka razy dziennie usuwałem ustawienia osobiste w grze. Być może dlatego pojawił się jakiś błąd. Być może po tym, jak jakość mojego połączenia internetowego osiągnęła wynik 65/100, moje konto zostało w jakiś sposób zauważone. Nie wiem już w jakim kierunku szukać rozwiązania problemu. Gram od 18 wersji gry i jest to pierwszy problem, którego nie mogę rozgryźć i musiałem udać się na forum pomocy, aby go rozwiązać.
U mnie też nie ma żadnego opóźnienia online, jeśli patrzeć na animacje kontrolera w rogu gry. Mam włączoną opcje pokaż ping i jakość połączenia. Żadnych monitów ping 8ms. Tylko jest ten problem, że gra zwalnia podczas podania i przyjęcia piłki. Prędkość piłki też jest dużo wolniejsza niż u przeciwnika. Nie moge się obrócić, ponieważ zawoniik zapomina zabrać ze sobą pilkę. Ogólnie bardzo duże zamulenie, spowolnienie i tylko wtedy gdy ja jestem przy piłce. Przeciwnik przejmuję od razu prędkość gry przyśpiesza, ale moi obrońcy dalej są ślamazarni i wpadają na siebie, ruszają się jak w mule
About FC 24
Recent Discussions
- 5 days ago
- 5 days ago
- 6 days ago