Forum Discussion

Re: 100% Użycie procesora

GPU: RTX 2060

CPU: AMD RYZEN 5 3600

RAM: 16gb

SSD: 500gb

Cześć od jakiegoś tygodnia mam problem z eafc użycie mojego procesora podczas menu sięga 80% a w trakcie meczu dochodzi do 100%. Próbowałem wszystkich sposobów podanych na forum ale nic nie sie nie zmieniło. Nie mam pojęcia czy da sie to jakoś naprawić, czy po prostu jedyne co zostało to czekać na łatkę optymalizującą eafc na pc. Dajcie znać czy coś jeszcze da sie z tym zrobić. Dodająć nie mam problemu z moim procesorem w innych bardziej wymagających grach.

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

@kremcio05  napisał/a:

Próbowałem wszystkich sposobów podanych na forum ale nic nie sie nie zmieniło. 

Hej @kremcio05 Daj nam znać, które kroki masz już za sobą a w między czasie zajrzyj do tematu TUTAJ.

@Nebesenco W wolnym czasie napisz czy udało Ci się rozwiązać problem dzięki wskazówkom od @EA_Kuba.

Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji.  

• Greg2327's avatar
    Greg2327
    New Veteran
    2 years ago
    @kremcio05 Cześć uruchom grę i sprawdź w menedzer zadań wydajność któa karta jest obciążaona. Menedżer zadań jest uruchamiany w systemie Windows 11 za pomocą kombinacji CTRL + ALT + Delete, kliknięcia prawym przyciskiem myszy przycisku Start, CTRL + Shift + ESC
  • sprawdziłem jeszcze zuzycie karty graficznej i okazało sie ze jest jeszcze wieksza niz zuzycie procesora w załaczniku podsyłam screena z menadzera zadan (eafc jest odpalone w menu)

• szkoda ze płacąc kolejny miesiac 60 zł za ea play pro nie moge normalnie pograć w gre podkreśle ze moje podzespoły spełniaja zalecane wymagania sprzetowe 

Dzięki EA jestescie jak zawsze pomocni

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,660 PostsLatest Activity: 6 hours ago