Forum Discussion

EA_Pulsar's avatar
EA_Pulsar
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
2 years ago

Re: Ea FC 24 nie odpala sie

Hej @Kamileg23 

Jeśli gra nie uruchamia się na twoim PC sprawdź następujące kroki. 

Usuń aktualny folder gry z Dokumentów a następnie napraw gr ę poprzez aplikację EA app. 

Pobierz aktualizacje systemu i  sterowników dla swojej karty graficznej.

Uruchom także komputer w trybie czystego rozruchu 

Zainstaluj ponownie EA anticheat  według zaleceń z tej strony 

Dodaj grę, aplikację EA oraz Ea anticheat to wyjątków zapory systemu oraz programu antywirusowego. 

18 Replies

• chciałem też podkreślić że jeszcze kilka dni temu gra działała mi normalnie i nagle to się wydarzyło że nie chce się włączyć ciągle chodzi ten pasek jak się włącza grę na ea app

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @WPMEmrozu 

Dzięki za przesłanie DxDiag. Niestety raport jest niekompletny, nie zawiera informacji na temat Twojego systemu.

Sprawdź proszę czy raport będzie wyglądał podobnie po ponownym jego wykonaniu. 

Jeśli problem będzie się utrzymywał: 

• Kliknij Start i uruchom wiersz poleceń jako administrator
    • W wierszu poleceń wpisz: 
    dxdiag /dontskip /t raportdxdiag.txt

W ten sposób uruchomisz program DxDiag z poziomu wiersza poleceń. Po wykonaniu tej komendy, sprawdź folder Twojego lokalnego użytkownika (C:\Użytkownicy\Twoja_Nazwa_Użytkownika\). W tym folderze znajdziesz wygenerowany przez Ciebie raport, który powinien zawierać wszystkie informacje. 

W pliku DxDiag, w sekcji błędów znalazłem również informacje wskazującą na błędy związane z aplikacją VPN. Przed uruchomieniem EA app i gry upewnij się, że jest ona wyłączona. Jeśli nie potrzebujesz jej do codziennego użytkowania sugerowałbym, abyś ją usunął dla testu. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    12 months ago

Hej @WPMEmrozu 

A przez wpisaniem komendy, kiedy uruchomiłeś DxDiag ponownie, również informacje były niepełne? 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    12 months ago

Hej @WPMEmrozu 

Jeśli problem pojawia się nadal zarówno przy uruchomieniu komputera w trybie czystego rozruchu jak i na nowo utworzonym koncie administratora i po dodaniu wyjątków do zapory sieciowej oraz programu antywirusowego, sugerowałbym sprawdzić czy nie pojawiły się błędy systemowe, które uniemożliwiają uruchomienie gry: 

Korzystanie z narzędzia sprawdzania plików systemowych w systemie Windows - Pomoc techniczna firmy Microsoft

• Przy trzecim kroku wyskakuje mi taki błąd
    Error: 87

The online/cleanup-image/restorehealth option is unknown.
    For more information, refer to the help by running DISM.exe /?.

The DISM log file can be found at C:\Windows\Logs\DISM\dism.log

• zrobiłem to co pan mi napisał żebym zrobił i dalej gra nie chce się włączyć kiedy próbuje ją włączyć ciągle pokazuje się taki pasek jaki jest załączniku

• wyświetlił mi się w wierszu polecenia że były jakieś błędy i pomyślnie je usunięto ale gra dalej się nie włącza

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,640 PostsLatest Activity: 6 hours ago