Forum Discussion

EA_Kalina's avatar
EA_Kalina
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
2 years ago

Re: EA FC 24 nie uruchamia się

Hej @fisherr7474 

Jeśli masz pewność, że Twój komputer spełnia minimalne wymagania, a gra nie uruchamia się po kliknięciu graj, sprawdź poniższe rozwiązania.

- wykonaj aktualizacje systemu

- upewnij się, że gra i aplikacje EA oraz Steam zostały dodane do wyjątków w programie antywirusowym (pamiętaj by dodać plik uruchamiający grę; dodaj także pliki EADesktop.exe, EALauncher.exe i EABackgroundService.exe)

- uruchom grę jako administrator 

- utwórz na komputerze nowe konto administratora i z jego poziomu uruchom grę. 

10 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @fisherr7474 

Zdaje się że opis problemu i komputer jaki posiadasz jest taki sam jak w tym wątku. 

Sprawdź proszę rozwiązanie tam zaproponowane i daj nam znać czy pomogło również u Ciebie.

• EA FC 24 nie uruchamia się.Zagrałem w figę około 16 h i przed następnym graniem była aktualizacji i po niej gra przestała działać. Gra nie działa gdzieś tydzień może trochę więcej. Pobrałem ponownie fife, ea, Steam
    gdy chcę ją odpalić to pokazuje się ładowanie anti-cheat, gra sie pokazuje w oknie, po czym wszystko się wyłącza. Pobrałem już najnowsze sterowniki, karty graficznej oraz ustawiłem ją jako administrator dalej nic żadnego skutku. W załączniku dodałem mój dxdiag

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @NowakSierpc 

Opis Twojego problemu, oraz komputer który posiadasz odpowiada temu opisanemu w tym wątku na forum. Sprawdź proszę rozwiązanie tam zaproponowane i daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem. 

• Avalayya's avatar
    Avalayya
    Hero+
    2 years ago
    @NowakSierpc Zrób kopię folderu FC24 z dokumentów. Usuń go i włącz grę. Ten proces usuwa wszystkie ustawienia gry, czyli pad, kamera itp. Postęp w UT nie zostanie utracony. Pierwsze uruchomienie może dłużej potrwać.
  • Mam dedykowaną kartę która aktualizowałem grę też uruchamia się na dedykowanej karcie

• Rolekk_PL's avatar
    Rolekk_PL
    2 years ago
    Ja znalazłem rozwiązanie a raczej obejście problemu

Należy pobrać Nvidia Experience i w zakładce z FC24 w ustawieniach ustawić Tryb wyświetlania: Okienkowy bez ramki
    Jeśli Experience twierdzi że nie da się zoptymalizować gry to musisz jakimś sposobem włączyć pierwszy raz gre i stworzyć profil i to powinno umożliwić zrobienie tego co wyżej napisałem

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,658 PostsLatest Activity: 8 days ago