Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
2 years ago

Re: Pad od xbox wariuje

Hej @rutus2009 

Jeśli do Twojego komputera podłączone są inne kontrolery odłącz je na czas uruchomienia gry. Ponadto jeśli nie próbowałeś tego kroki, to przepnij swoje perfyferia do innych portów USB na komputerze. Inni użytkownicy z podobnym problemem potwierdzili, że w niektórych przypadkach pomogło uruchomienie gry z poziomu biblioteki Steam. 

11 Replies

• Do komputera podłączony jest jeden kontroler. Przepinanie do innych portów oraz uruchamianie gry z biblioteki steam tez nie pomaga.

Kontroler jest zaaktualizowany ,gra pobrana jest przez ea app.

• Avalayya's avatar
    Avalayya
    Hero+
    2 years ago
    @rutus2009 sprawdź tutaj: "Panel sterowania\Sprzęt i dźwięk\Urządzenia i drukarki" ile masz urządzeń i usuń te niepotrzebne lub usuń nawet to z którego korzystasz o ile będzie jedno, system od nowa wykryje sprzęt i może to pomoże.
  • EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @rutus2009 

Dzięki za wykonanie dotychczasowych kroków. 

Prześlij nam proszę plik DxDiag w momencie kiedy kontroler będzie podłączony do komputera poprzez kabel. 

[Info] Jak wygenerować raport DxDiag

Dodatkowo, dla potwierdzenia - Twoja platforma na której kupiłeś grę to EA app, zgadza się? 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    2 years ago

Hej @rutus2009 

Dzięki za przesłanie pliku DxDiag. 

Czy został on wykonany w czasie kiedy kontroler był podłączony pod port USB komputera? 

Z tego co widzę to kontroler nie jest na liście podłączonych urządzeń do komputera. 

W pliku DxDiag brakuje również informacji na temat sterownika karty graficznej. 

Card name: NVIDIA GeForce GTX 1650

Driver Date/Size: Unknown, 0 bytes
    WHQL Logo'd: n/a
    WHQL Date Stamp: n/a

Najnowszy sterownik dla Twojej karty graficznej pobierzesz stąd

Jeśli posiadasz takie informacje powiedz nam jeszcze proszę w jaką płytę główną wyposażony jest Twój komputer. Plik DxDiag zawiera jedynie System Manufacturer: PRIMINFO, co jest niewystarczające do identyfikacji tego podzespołu. 

Miej również na uwadze, że procesor w który wyposażony jest Twój komputer jest poniżej minimalnych wymagań gry. 

• MegaSzczip999's avatar
    MegaSzczip999
    Rising Novice
    10 months ago

Cześć,

również mam problem w FC 24, uruchamiając grę pad sam sobie przeskakuje po menu. Odinstalowywałem i zainstalowałem grę od nowa. Usunąłem i dodałem od nowa kontroler Xbox. Mogę wysłać e-mailowo filmik. Proszę o pomoc. 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,660 PostsLatest Activity: 2 days ago