Forum Discussion

EA_Pulsar's avatar
EA_Pulsar
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
2 years ago

Re: Rynek transferowy w aplikacji

Cześć, 

Muszę wyjaśnić, że nie ma określonej ilości czasu gry ani liczby gier, które dają dostęp do rynku transferowego w aplikacji internetowej. Odblokowuje się on w miarę prowadzenia rozgrywki w Ultimate Team. Obejmuje to granie we wszystkich trybach oraz kupowanie i sprzedawanie na rynku transferowym w grze. Ważne jest jednak, aby unikać spamowania tych samych transakcji.

Przepraszamy, że nie jesteśmy w stanie podać bardziej szczegółowych instrukcji. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o tym, jak uzyskać dostęp do rynku transferowego lub co zrobić, jeśli napotkasz jakiekolwiek problemy, zapoznaj się z tym artykułem:

Dostęp do rynku transferowego EA SPORTS FC™ poprzez aplikacje Web App i Companion

13 Replies

• Filiphs's avatar
    Filiphs
    2 years ago

Jak nie ma, ja na stronie EA jest napisane, że zwykle zajmuję to dwa dni aktywnego grania itp. https://help.ea.com/pl/help/ea-sports-fc/transfer-market-web-and-companion-apps/ . Więc coś jest nie tak gram od premiery tak jak inni pod tym postem i nadal nie mam rynku w ostatniej fife miałem rynek odblokowany i ani jednego bana na niego. Tragedia z tą firmą, człowiek kupuje wersję Ultimate i nie ma dostępu do Web app.  6 dni aktywnego granie, to trochę więcej niż dwa jak podajecie na swojej stronie. 

• @EA_Pulsar No co nie ma jak Ea samo podaje link i jest wypisane, że dwa dni aktywnego grania minimum 3 mecze dziennie. To co Ty gadasz ? Każdy wkurzony bo nie można z aplikacji korzystać.
  • EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Jak zauważycie w artykule, czas potrzebny na odblokowanie rynku transferowego zależy od kilku czynników. Nie jest w nim też podana konkretna liczba, rozegrania "XX"- numeru spotkań, w celu odblokowania a jedynie przybliżone informacje.  Dostęp odblokowany zostanie automatycznie po pewnym czasie aktywności w UT, ale nie wszyscy gracze mogą otrzymać wczesny dostęp. Jest to podyktowane wymaganiami podanymi w artykule. 

W tej sytuacji mogę jedynie polecić prowadzenie dalszej rozgrywki bezpośrednio w grze, co przyczyni się do odblokowania dostępu. 

• Filiphs's avatar
    Filiphs
    2 years ago
    @EA_Pulsar Okej, ale poczytałem co działo się rok temu w Fifie 23 i ludzie po 2 miesiącach gry nie dostawali rynku w aplikacji lub na web app. Na anglojęzycznym forum jest pełno takich tematów, a wszyscy z supportu podają ten sam link czyli jak odblokować rynek i nie dosłownie olewają temat i zamykają temat, który ma 14 stron i ludzie co chwile zgłaszają problem (wiem, że to anglojęzyczni moderatorzy, ale jest to trochę mało profesjonalne zachowanie. Mija tydzień i nadal z tym nic nie robicie. Pomijając fakt, że w poprzedniej Fife 23 miałem odblokowany rynek itp i spełniłem wymagania, aby posiadać odblokowany rynek w tej edycji, a tutaj niemiłe zaskoczenie.
  • No i widzę, że sprawa wygląda ciągle tak samo.. zgłosiliśmy problem, problem firma ma gdzieś. Dziś mija 7 dzień ciągłego grania w fife i dalej dostępu nie mam. Niektórzy wspominali mi, ze dostawali dostęp w grudniu, ktoś inny w marcu.. tak jak wszyscy poprzednicy pisali to jest żart.. to jest kpina z klientów którzy wydali 500 zł na grę z wczesnym dostępem a w zamian dostali niepełnowartościowy produkt.. zwrócić go nie mogę, spełniam wymagania które podajcie w linku a dostępu nie mam.. czuje się oszukany. Do tego cała ta narracja.. pracownik nie może przyznać dostępu tylko system, teoretycznie nie wiemy kiedy go dostaniemy. Zamiast powołać człowieka albo wszystkich pracowników by Ci mogli zweryfikować konto i przyznawać ludziom dostęp to przyznaje go system który jest losowy jak wymagania Waszych SBC..smutne to jest. Jeśli nie dostanę lada moment tego dostępu to, to był mój ostatni zakup w tej firmie.. A kupuję fifę od wersji 14... Mało tego, mam dostęp do dwóch platform... mogę w aplikacji wejść na klub z PC oraz na obecny na PS5.. i co mam z tym zrobić? Nie chcę mieć tego PC bo nie gram już w 23.. do tego nie mogę go usunąć.. nie da się do Was zadzwonić i porozmawiać z kimś normalnie.. dopytać o szczegóły, na maile odpisujecie wymijająco po 4-5 dniach.. ręce opadają.. i jak znam życie dostaniemy ten dostęp wszyscy w grudniu styczniu gdzie ta gra już dla mnie przestaje mieć znaczenie.. najlepiej bawię się do TOTY i po to kupuję wcześniej grę by cieszyć się ze wszystkiego.. teraz siedzę w pracy otwieram paczkę trafiam kartę i ja nie mogę jej sprzedać, zobaczyć jaką ma wartość.. no komedia. To samo z robieniem SBC.. ciągle musze przyjść włączyć konsolę i zrobić cos co zawsze mogłem zrobić w aplikacji... 

• No to jest ogólnie żałosne, gdybym mógł to zwróciłbym tą gierkę, bo najlepszy okres gry dla mnie to właśnie przedpremiera i do listopada/grudnia/max TOTY, gdzie jeszcze nikt nie ma przeładowanych kart. Wkur*iam się każdego dnia logując się i nie widząc komunikatu o przyznaniu rynku na WEBAPP i Companion, moje konto stoi w miejscu, bo nie mogę nawet odświeżać listy transferowej z kartami z inwestycji, a partacze z EA i ich cudowny skrypt przyznający dostęp to poziom dna, tak samo jak ich odpowiedzi. Równie dobrze mogli by ich zwolnić i ogarnąć AI która pisałaby to samo, kasa zaoszczędzona chociaż by była, a to przecież na niej tylko tej firmie zależy 🙂

• Mamy 1 października, gram od 22 września, ponad 50 godzinę w grze. Ile mam jeszcze czekać żeby łaskawie dostać dostęp ? 

• Pisałem wczoraj na czacie z jakimś Hindusem z obsługi klienta, porażka. Dostałem info, że jestem BARDZO BLISKO uzyskania dostępu, że jeszcze tylko kilka meczy. To brzmi jak jakieś nakłanianie do wstąpienia do sekty. No kur*a, to jakiś żart? @EA_Pulsar dlaczego Ty nie puścisz gdzieś dalej, wyżej info, że naprawdę coś się dzieje nie tak skoro tyle osób ma taki problem. W fifę gram od 2014 roku, nigdy, podkreślam NIGDY, nie było czegoś takiego jak w tej edycji. Odje*aliście coś konkretnego w kodzie, bo ten Wasz skrypt przyznający dostęp do WebAppa się wylał, tak jak Wasze świetne serwery.

• wezzore13's avatar
    wezzore13
    2 years ago
    @LeonardoTheDog Odechciewa się grać w to *. Ile meczy ma rozegrać jak mam ponad 50 godzin w ultimate team ? Piłkarze mają 3 cyfrowe liczby w ilości meczy. To o czym my rozmawiamy ? Handlować nie mogę na telefonie ani zrobić sbc bo kart nie kupię. To jest żałosne
  • xWulfik's avatar
    xWulfik
    2 years ago

Również gram w to już 11 bitych dni, a nadal nie mam dostępu do jakiegoś śmiesznego rynku na Web App / Companion pomijając fakt, że mam z 70 godzin w tej gierce i codziennie gram te ich 3 pełne mecze na luzie, no cóż zawsze rano wchodzę i łudzę się, że dostęp będzie, a codziennie jest to samo, odechciewa się czegokolwiek XD

• @xWulfik stary, mam to samo, nie znam osoby której odblokowałby się webapp/companion jeśli wcześniej nie miała dostępu.. To jest po prostu jakiś je*any żart. Mam dość, gierka za 500zł, a dostaliśmy jakiś półprodukt z ograniczonymi funkcjami.
  • smartkowy's avatar
    smartkowy
    2 years ago

U mnie to samo, od ponad tygodnia codziennie kilkanaście meczów w UT - Squad Battles, Rivals, rynek jak był zablokowany tak jest nadal. Kpina z graczy ☹️

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,657 PostsLatest Activity: 5 days ago