Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
2 years ago

Re: wywala z fify 24

Hej @TheOskaro 

Samoistne wyłączanie komputera nie powinno mieć miejsca. Zazwyczaj jest to związane z przegrzewaniem się podzespołów. 

Prześlij nam proszę plik DxDiag, możliwe że tam znajdziemy jakieś dodatkowe wskazówki. 

12 Replies

• również mam taki sam problem. Komputer po włączeniu ea fc 24 wyłącza się w trakcie wczytywania samej gry.

To mój plik dxdiag:

• @EA_Kuba Czy jesteś w stanie zaproponowac jakies rozwiazanie w podobnej sytacji? Dodam ze zainstalowałem juz sterownik ktory mi podeslales (instalacja czysta). Ponizej znajduje sie moj DxDiag.

• Kizzu_47's avatar
    Kizzu_47
    2 years ago

wydaje mi się, ze to ich problem, ponieważ mój sprzęt spełnia większe możliwości niż wymagania minimalne. Właściwie to posiadam wymagania zalecane. A jak u ciebie?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @TheOskaro 

Wybacz późną odpowiedź. 

Przyjrzałem się załączonemu przez Ciebie plikowi DxDiag. Nie znalazłem jednoznacznej przyczyny wyłączania się komputera, nie mniej z racji tego że miało to miejsce sugerowałbym abyś na wszelki wypadek sprawdził spójność plików systemowych za pomocą kontrolera plików. Sugerowałbym również abyś zwolnił nieco miejsca na partycji systemowej C:\.

Naprawianie uszkodzonych lub dodawanie brakujących plików systemowych za pomocą narzędzia Kontroler plików systemowych

Nie mniej problemy z płynnym działaniem gry mogą być spowodowane przez niespełnianie przez Twój komputer minimalnych wymagań (karta graficzna)

@diablo02dk @Kizzu_47 @Bartas1211 

Dzięki za przesłane przez Was pliki DxDiag. 

Sprawdźcie również rozwiązanie, które pomogło innemu użytkownikowi forum w podobnym problemie tutaj

Jeśli problem nie minie to poproszę Was o sprawdzenie w "reliability history", czy nie ma krytycznych błędów w dniu kiedy komputer samoczynnie się wyłączył. Aby to sprawdzić: 

• Naciśnijcie Windows+R
    • Wpiszcie w oknie perfmon /rel i naciśnijcie enter

Na osi powiniście znaleźć informacje na temat zdarzeń, które miały miejsce na Waszym systemie. 

• hej @EA_Kuba
    4 tygodnie temu jakoś samo się naprawiło i normalnie mogłem grać.
    Dzisiaj znowu się ten bład pojawił.
    Mam zrobić to co mi napisałeś u góry?

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,653 PostsLatest Activity: 14 days ago