Forum Discussion

igoreczek290's avatar
2 years ago
Solved

Szary ekran i wyłączenie sie gry

Obecnie gram w EA FC 24. na PC nie mogłem zagrać w grę z powodu zakładanego nieudanego uruchomienia, w którym gdy tylko wybiorę plik zapisu, ekran natychmiast staje się szary, a gra "zawiesza się" lub zamyka. Próbowałem już naprawić grę przez EA Play i to nic nie dało, zaktualizowałem wszystko, co mogłem na moim komputerze, od sterowników GPU po aktualizacje oprogramowania układowego DualSense

GPU: GTX 1650

CPU: AMD RYZEN 5 3550H

RAM: 8 GB

• Hej @igoreczek290 

Dzięki za Twój post i listę kroków, które masz już za sobą.

Sprawdź czy gra się uruchomi po przywróceniu jej wszystkich domyślnych ustawień. W tym celu zmień nazwę folderu FC 24 na np. FC 24  Kopia, katalog ten znajduje się w C:\Users\...\Dokumenty\Dokumenty\FC 24 

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @igoreczek290 

Dzięki za Twój post i listę kroków, które masz już za sobą.

Sprawdź czy gra się uruchomi po przywróceniu jej wszystkich domyślnych ustawień. W tym celu zmień nazwę folderu FC 24 na np. FC 24  Kopia, katalog ten znajduje się w C:\Users\...\Dokumenty\Dokumenty\FC 24 

• Hej @EA_Kalina 

Mam dokładnie taki sam problem jak @igoreczek290 próbowałem wszystkich sposobów jakie wykonał oraz przywróciłem wszystkie domyślne ustawienia poprzez zmianę nazwy folderu, lecz żaden z tych sposobów nie działa. Czy posiadasz jeszcze jakieś porady. aby pozbyć się tego problemu?

• Xkeiren's avatar
    Xkeiren
    1 year ago

Mam to samo tez mam szary ekran jak klikne w plik zapisu zrobiłem juz wszystko nawet zresetowałem komputer do stanu początkowego nic nie pomaga prosze o pomoc

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @Xkeiren 

Plik zapisu o którym wspominasz jest plikiem zapisu ustawień gry i możesz go usunąć. 

Nie stracisz w ten sposób progresu w grze.  

Featured Places

Node avatar for FC 24

FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.Latest Activity: 3 days ago
4,673 Posts