Utracono połączenie z serwerami EA
Regularnie, niezależnie od trybu gry, tracę połączenie z serwerami EA. Nie jest to kwestia mojego połączenia internetowego, ponieważ mam światłowód dużej prędkości i konsolę (PS5) podłączoną za pomocą kabla Ethernet/LAN. W inny grach, nigdy nie zerwało mi połączenia podczas rozgrywki online, dlatego nie jest to problem po stronie dostawcy. Ping nie przekracza wartości max 20 ms ( w grze).
Główny problem, który występuje, to to, że podczas rozgrywki, zwłaszcza w kluczowych momentach meczów, zostaję nagle wyrzucony do głównego menu gry. To jest frustrujące, zwłaszcza gdy wygrywam mecz. Wielokrotnie ze względu na problemy z serwerami kończyłem rozgrywki FUT CHAMPIONS/DIVISION RIVALS z gorszym bilansem meczowym, a zatem gorszymi nagrodami. „Wyrzucenie” z rozgrywki traktowane jest jako mój błąd i zalicza mecz- przegranym. Zauważyłem, że problem zaczyna się nasilać i pojawiać coraz częściej.
Wszystko z mojej strony zostało sprawdzane: statusu serwerów EA, instalacja najnowszych aktualizacji gry i konsoli, restart modemu/routera, aby odświeżyć połączenie. Niemniej jednak, problem nadal występuje, dlatego oczekuję innej odpowiedzi niż te najbardziej powszechne.
W razie potrzeby, dysponuję materiałami video, które obrazują całą sytuację. Będę wdzięczny za informację zwrotną.