Forum Discussion

D0lphinek's avatar
2 years ago

Wysoki ping tylko w FC 24

Cześć,

Od paru dni występuje problem w grze, mianowicie przy wyszukiwaniu przeciwnika w rivals pokazuje ping na poziomie 30-40ms natomiast po kilku minutach ping skacze znacząco. Nie da się grać, gra w rivals jest niemożliwa. Sprawdzałem połączenie zarówno na kablu i na wi-fi nie ma różnicy speed test pokazuje ping na poziomie 5ms. W każdej innej grze też jest w porządku problem występuje tylko w FC 24. Czy to zostanie naprawione w najbliższym patchu? Nie jest to odosobniony przypadek jest już wątek na redicie:

https://www.reddit.com/r/EASportsFC/comments/17a83k9/high_ping_when_playing_online_eafc_24/

7 Replies

• Jak mogę się skontaktować bezpośrednio z supportem skoro tutaj nikt nie odpowiada? 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @D0lphinek 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy mógłbyś powiedzieć nam więcej na temat konfiguracji Twojego połączenia oraz ewentualnie wykonanych kroków? 

Odnośnie kroków możesz posiłkować się wskazówkami zawartymi w artykule Jak zadbać o połączenie w EA SPORTS FC™ 24, od @EA_Kalina. Prawdę mówiąc jeden z kroków zawartych w tym artykule pomógł użytkownikowi reddit, który zgłosił podlinkowany przez Ciebie problem: 

Edit: hi guys, just wanted to update that I have totally fixed this problem by switching to a wired connection. Must have been thick walls in my house. I bought a powerline adapter off Amazon which has completely fixed this issue.

W kwestii sprawdzania połączenia sugerowałbym, abyś sprawdził je narzędziem dostępnym na stronie help.ea.com - link

edit - w kwestii kontaktu bezpośredniego, poniżej znajdziesz wszystkie niezbędne informacje: 

Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ

• @EA_Kuba  napisał/a:

Hej @D0lphinek 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy mógłbyś powiedzieć nam więcej na temat konfiguracji Twojego połączenia oraz ewentualnie wykonanych kroków? 

Odnośnie kroków możesz posiłkować się wskazówkami zawartymi w artykule Jak zadbać o połączenie w EA SPORTS FC™ 24, od @EA_Kalina. Prawdę mówiąc jeden z kroków zawartych w tym artykule pomógł użytkownikowi reddit, który zgłosił podlinkowany przez Ciebie problem: 

Edit: hi guys, just wanted to update that I have totally fixed this problem by switching to a wired connection. Must have been thick walls in my house. I bought a powerline adapter off Amazon which has completely fixed this issue.

W kwestii sprawdzania połączenia sugerowałbym, abyś sprawdził je narzędziem dostępnym na stronie help.ea.com - link

edit - w kwestii kontaktu bezpośredniego, poniżej znajdziesz wszystkie niezbędne informacje: 

Jak skontaktować się z doradcą EA? - Answer HQ

Sprawdziłem wszystko z tego artykułu i problem dalej występuje, napisałem w poście że sprawdzałem na połączeniu kablowym i to nie naprawiło problemu poza tym nie widzi mi się ciągnąć 15m kabla przez środek mieszkania 😉 Każda inna gra działa dobrze tylko z waszym tytułem jest problem więc to nie jest wina mojego internetu nawet w innych grach od ea jest w porządku tylko w FC 24 problem się pojawia więc chciałbym się dowiedzieć kiedy naprawicie ten problem bo jest on ewidentnie po waszej stronie nie mojej ? 

• @EA_Kuba rozumiem że to tyle z pomocy ? Jedna ogólna wiadomość i tyle z pomocy? Nawet nie przeczytałeś ze zrozumieniem mojego posta skoro zasugerowałeś że połączenie kablowe naprawi problem gdzie już na początku powiedziałem że nie naprawi. Zanim zaczniecie coś robić to polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem 😉 

Sprawa była już zgłaszana x'razy problem dalej jest EA z tym nic nie robi jak widać po też cudownej "pomocy" wasze porady można sobie wsadzić.... robiłem wszystko to wasza gra jest rozwalona i to ją musicie naprawić bo każda inna gra działa świetnie nawet fifa 23 działa dobrze.

Więc czekam łaskawie na odpowiedź kiedy to łaskawie zrobicie i naprawicie ten burdel? 

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,658 PostsLatest Activity: 11 hours ago