Forum Discussion

meziak01's avatar
2 years ago

wysokie zużycie procesora

witam! podczas gry w fc24 mój procesor zużywa od (w menu) 50%-100 (w meczu) próbowałem już kilka sposobów z forum lecz nie pomagają (posiadam intel core i7 12gen)

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @meziak01 

Przy założeniu, że komputer spełnia wymagaia minimalne, duże zużycie procesora podczas gry może wynikać z kilku powodów:

- Jeśli na komputerze uruchomione są inne aplikacje lub procesy w tle, mogą one również korzystać z zasobów procesora, co zwiększa jego obciążenie. Polecam uruchomienie komputera w trybie czystego rozruchu.

- Wysokie ustawienia gry, takie jak wysoka jakość grafiki, mogą zwiększać obciążenie procesora. Warto przetestować różne ustawienia, które rekomendują nasi gracze TUTAJ

czy też w poradnikach dla NVIDIA i AMD.

- Jeśli system chłodzenia w komputerze nie działa efektywnie, procesor może się przegrzewać, co prowadzi do większego zużycia energii i może spowodować spadek wydajności. Zalecam utrzymanie systemu chłodzenia komputera w dobrym stanie.

- Wirusy lub malware mogą również powodować nadmierne zużycie procesora, prowadząc do spowolnienia komputera, dlatego warto przeskanować system odpowiednim programem w poszukiwaniu wirusów i malware.

Upewnienie się także, że system i sterowniki karty graficznej są aktualne.

• meziak01's avatar
    meziak01
    2 years ago

posiadam karte 3070, procesor i7 12 gen , dobre chlodzenie i 16gb ramu. Uruchamiam komputer w trybie czystego rozruchu i nie pomaga. Ustawienia graficzne nie maja znaczenia, w tle nie mam odpalonych  żadnych aplikacji czy programów. Przeskanowałem komputer, wirusów tez brak, sterowniki karty graficznej najnowsze tak jak system windows 

Featured Places

Node avatar for FC 24

FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.Latest Activity: 2 days ago
4,670 Posts