Forum Discussion

Robcio1416's avatar
2 years ago

Zacinanie się gry EA FC 24 - PC/Origin

Cześć, mam problem odnośnie EAFC24 na PC platforma Origin. Podczas gry na PC, dokładniej na laptopie gdzie raczej powinien sobie poradzić z grą (Intel i5 11 gen, RTX 3060, 16GB RAM) mam „ścinki” w Szybkich Meczach jak gram ze znajomymi, w FUT jest lepiej ale też się pojawiają coraz częściej. Dodatkowo menu strasznie i często się glitchuje. Np. nieraz nie można padem przejść pozycji w lewo czy prawo. Będę wdzięczy na wyjaśnienie czemu tak się dzieje i jak można rozwiązać ten problem. 

17 Replies

• @AvalayyaA skąd pewność, że to bankowo przez aktualizację sterów od karty.

A druga sprawa, w jaki sposób wybrać odpowiednią wersję sterów od karty?

• Kostekk_1's avatar
    Kostekk_1
    2 years ago

Nie ma co szukać w sterach Nvidii, zainstalowałem poprzednie wersje (na których chodziła gra płynnie) i dalej lagi że szok...takżę gra..........ehh

• Ja mam dosyć tej gry jeden mecz gra się w miarę ok ale reszta to porażka... Zero kontroli nad zawodnikami żyją swoim życiem... Nawet szybkie mecze się tną... Kiedy to kur.... w końcu naprawią ? 

• Ja już nie mam siły, włączam tę grę raz na miesiąc może zobaczyć czy cos poprawili i co? Dalej nic. RTX 3060 12gb, 32GB RAM 3200mhz, Ryzen 5 2600x i gra zacina na minimalnych, na ultra. nie ma różnicy. Pozostałe gry w rozdzielczości 2k śmigają aż miło.

• No właśnie, potwierdzam. Zainstalowałem, czyszczad DDU rejestr, kilka wersji do tyłu, jakieś trzy i co, nadal nic. Potwierdzam, to problem powstały po ostatniej aktualizacji FC24. Czas najwyższy, by ekipa FC wzięła się do naprawy. Gra za kilkaset PLN i kicha po dwóch miesiącach. Skandaliczne.

• piotr_k_ka's avatar
    piotr_k_ka
    2 years ago
    @Marcello151022 Ja postanowiłem poskarżyć się do UOKiK, bo producent gry ma kompletnie wywalone. Następnym krokiem będzie złożenie zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa oszustwa. Zostałem podstępem doprowadzony do niekorzystnego rozporządzenia moim mieniem poprzez zakup gry, która po prostu nie działa.
  • @piotr_k_ka I co z twoim wnioskiem? Mas świadomość że centrala firmy znajduje się w Kanadzie gdzie ich postanowienia UOKiK itp nie obowiązuje.

About FC 24

Dołącz do forów społeczności i porozmawiaj z nami o swoich doświadczeniach w EA SPORTS FC™ 24.4,629 PostsLatest Activity: 58 minutes ago