Forum Discussion

Zerani_PL's avatar
1 year ago

Dlaczego EA FC 25 przestało nagle wykrywać moje pady?

Dlaczego EA FC 25 przestało nagle wykrywać moje pady? 

Wszystko wcześniej dobrze działało. Inne gry wykrywają kontrolery.

Co można zrobić? Czy to błąd od strony EA? Ponowna Instalacja gry nie pomogła.

Ktoś jeszcze ma taki problem?

6 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @Zerani_PL 

Wypróbuj kilka kroków: 

- na start Usuń ustawienia osobiste (Konfiguracja> Profil> Usuń) i wyłącz grę 

- odłącz zbędne urządzenia USB (np. drugi pad, ładowarka, kierownica) 

- podłącz pad za pomocą kabla 

- przy ponownym uruchomieniu gry wykorzystaj tylko pad do zatwierdzania menu; nie zmieniaj nazwy pliku Ustawienia osobiste 

-  jeśli grasz na PC, skorzystaj ze Steam Input 

• Zerani_PL's avatar
    Zerani_PL
    1 year ago

Problem jest taki, że gram na PC za pomocą klienta EA. Po odpaleniu Steam input Pad zaczął działać jako myszka, "X" zatwierdza wybór a panel dotykowy porusza kursorem. Odinstalowanie i zainstalowanie EA app nie pomogło. Odłączyłem wszystkie urządzenia i zostawiłem tylko pada ale to też nie działa. Najnowsza wersja windowsa też jest zainstalowana. Czy czekać na jakąś aktualizację gry od strony EA?

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 year ago

Z jakiego pada korzystasz i czy w czasie wykonywania wcześniejszych kroków był on podłączony za pomocą kabla. Daj też nać czy sterowanie działa po odpaleniu gry z poziomu nowego konta administratora.

• Zerani_PL's avatar
    Zerani_PL
    1 year ago

Korzystam z oryginalnego pada od ps4, ale testowałem też na tańszym zamienniku do ps5. Oba podłączam za pomocą kabla ponieważ nie mam możliwości podłączyć ich za pomocą bluetooth. Stworzyłem nowy profil na windowsie tam też nie działa. Coś kojarzę, że przed aktualizacją Windowsa gra normalnie odczytywała pady (mam Windowsa 10 jeśli to ważna informacja). Inne gry dalej je wykrywają i wszystko tam działa. Przy wykonywaniu poprzednich kroków pad był cały czas podłączony. 

• Zerani_PL's avatar
    Zerani_PL
    1 year ago

@EA_Kalina  Czy jeszcze coś mogę zrobić? Problem trwa już z 2 tygodnie, a subskrypcja się marnuje. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 year ago

Jeśli w twoim systemie aktywne jest oprogramowanie emulujące wirtualne kontrolery, konieczne będzie jego wyłączenie lub odinstalowania przed uruchomieniem FC™ 25. Najnowsze wersje systemu Windows mają wbudowaną obsługę kontrolerów a wielu graczy potwierdziłoże kontrolery PS można używać, bez żadnego dodatkowego oprogramowania.

Dodatkowo wypróbuj wykonać raz jeszcze wszystkie wcześniejsze kroki z poziomu nowo utworzonego konta Windows.

Wątek zostawiam otwarty, ponieważ możesz tu liczyć również na rady od innych graczy. 

Featured Places

Node avatar for FC 25 Dyskusja ogólna

FC 25 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 25 na forach społeczności.Latest Activity: 6 days ago
1,013 Posts