Forum Discussion

Roguszek's avatar
1 year ago

EA FC 25 / GRA WYŁĄCZA SIĘ PO WŁĄCZENIU MECZU W TRYBIE OFFLINE

Dzień dobry 

Problem pojawił się od momentu, kiedy musiałem na nowo postawić system Windows 10 na swoim komputerze od EA FC 24. W EA FC 25 błąd się powielił. Po wybraniu ustawień osobistych na start, lekko przyciemnia się obraz. Próbując włączyć mecz w trybie offline (squad battles, momenty, itd) wyrzuca mnie do pulpitu. W trybach online (division rivals, ut champions), nie ma takiego problemu. Naprawianie gry poprzez platformę EA Apps nie pomogło. Proszę o pomoc 

18 Replies

• sikor4's avatar
    sikor4
    1 year ago

to nie nasza wina, przeczytałem już dziesiątki wpisów czy to na forum ea czy to na reddicie i setki ludzi ma te same lub podobne, nie tylko my wydaliśmy 400 zł żeby pograć wcześniej, a nie mogę w grze wytrzymać dłużej niż 30 min bez crasha...

• Mam ten sam problem, czytając wyższe podpowiedzi i wykonując aktualizacje itp. Gra dalej się wyłącza po wejściu w trym Squad Battles. Dodaje mój dxdiag poniżej.

• drukukotel13's avatar
    drukukotel13
    1 year ago

Sam już naprawiłem problem, wystarczy zrobić spójność plików gry. Pozdrawiam adminów co się pocą a chu*a pomagają.

• Roguszek's avatar
    Roguszek
    1 year ago

Powiesz jak to zrobić? Ja z kolei zauważyłem, że jak zmienię ustawienia na klawiatura+mysz to nie wyrzuca mnie ze squad battles. Z kolei, jak nawet w samym meczu, zmienię ustawienia ponownie na samą klawiaturę (tak, gram na klawiaturze) to od razu wyrzuca mnie z gry. Znalazłem źródło problemu ale nie wiem jak to naprawić xD

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 year ago

Hej @Roguszek @Tadekk05 

Zakładam, że chodzi o sprawdzenie spójności plików gry przez Steam. 

Pomoc techniczna Steam :: Sprawdzenie spójności plików gry

Możliwe, że jest problem pojawia się przy zmianie sterowania, to sprowadzenie gry do domyślnych ustawień pomoże w rozwiązaniu problemu. Aby to zrobić musisz zmienić nazwę folderu gry, który znajduje się w:

C:\Users\TwojaNazwaUżytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 25

Folder AppData jest folderem ukrytym. Po zmianie nazwy Twoje lokalnie zapisane gry będą znajdowały się w folderze o zmienionej nazwie. 

• @EA_Kuba Tak jak wspomniałem w pierwszym wpisie. Mam grę na EA APP i "naprawianie gry" nie pomogło. Spróbuję jeszcze z tym folderem. Wrócę z Updatem.

• Zmieniłem nazwę folderu, i dalej błąd nie ustąpił.

Featured Places

Node avatar for FC 25 Dyskusja ogólna

FC 25 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 25 na forach społeczności.Latest Activity: 16 hours ago
1,012 Posts