Forum Discussion
- Kowalitri4 months agoRising Adventurer
Też jestem fanem serii, od początku istnienia Fify i raczej zawsze byłem zadowolony z produktu , raz bardziej raz mniej ale jednak na tyle że zawsze kupowałem kolejna odsłonę .poprzednia edycja była dość rozczarowująca ale teraz gdy minęło już tyle dni od premiery mam przemyślenia i odczucia że to co było dobre w poprzedniej edycji zostało totalnie rozwalone a mianowicie chodzi mi o zmiany dotyczące Rivals - próg 3 i 7 zwycięstw był idealne , teraz te 45 pkt to jest jakiś surrealizm i totalny nie wypał. Eliminacje UT Championa skrócone o połowę męczy z 10 do 5 to kolejny idiotyzm - wtedy 4 zwycięstwa dawały awans , teraz na 5 męczy trzeba wygrać 3 , no słabo . I często nie wykonalne przy braku sprawiedliwego matchmakingu. No i samo UT Championa o ile się tam w ogóle uda dostać , zamiast 20 meczów to znowu mamy mniej do rozegrania bo 15 . Matchmaking w ogóle tam nie istnieje . Na dowód jak ciężko się tam dostać mówi mi jasno fakt że w poprzedniej edycji od samego początku do samego końca awans do UT Champions ci tydzień , przez cały rok jeden raz bez awansu , teraz na kilka prób udało mi się awansować jeden jedyny raz . . Uważam że te zmiany były zupełnie nie potrzebne , nie rozumiem ich jak i nie rozumiem po co w rozgrywki Ultimate Team zostają wmieszane rozgrywki w jakieś Kluby , kariery managera czy piłkarza ?!!!! Chore jest to że w rozgrywkach online są nagrody w postaci expa za granie offline Po co mieszać jedno z drugim , jaki to ma sens ?!!! Wiadomo że ktoś powie przecież grając w UT nie musisz grać w pozostałe rozgrywki ale jednak grając w te UT , licząc na zrobieniu sezonu i i wygranie nagród szukasz tego expa w dodatku jak te Expo zostało wycofane z nagród za Sqad Battles , Rivals czy UT Champions. Reasumując , ta odsłony na gry patrząc na rozgrywki została zepsuta po całości i gracze którzy nie są wybitni lub nie mają aż tyle czasu by grać co dzień po kilka godzin zostają poszkodowani bo te zmiany są sporym utrudnieniem i przez to jest o wiele ciężej grać o jakieś lepsze nagrody !!! Ale.nie cel twórców którzy wymyśli te durne zmianę licząc na to że utrudnią zdobycie nagród graczom z mniejszymi umiejętnościami zmusza poniekąd ich by szukali szan na lepsze nagrody kupując pointsy a za nie paczki licząc na lepszy los to Ja na pewno nie zamierzam tak postępować i prędzej zakończę ta długoletnią przygodę niż wejdę w ich pazerne gierki !!!!
- 4 months ago@Kowalitri Myślę dokładnie tak samo. Jeśli chodzi o UT Champions to ja dostaję się do niego zazwyczaj za pierwszym razem. Dwa razy zdarzyło się, że musiałem spróbować drugi raz. Nie zmienia to faktu, ze przeskok z 4/10 na 3/5 wygranych meczy jest ogromny. Najgorszy jest matchmaking. Mam kwalifikacje, w których wygrywam 4 mecze. A są takie, że wygrywam 2, by potem przegrać 3 pod rząd. Wygląda to tak jakbym nagle przestał umieć grać w tą grę.
Jeśli chodzi o zdobywanie SP to myślę podobnie. Może i jesteśmy w stanie zdobyć maksymalny poziom graniem tylko w trybie UT, ale co z tego jeśli np. w pierwszym sezonie odblokowałbym pewnego hiszpańskiego skrzydłowego później, niż inni gracze. Ewidentnie jestem wtedy w plecy bo ta konkretna karta jest po prostu overpower.
Odnośnie samych graczy to z kolei uważam, że teraz nie da się być tak zwanym casualem. Albo gra się na relatywnie wysokim poziomie i cały czas tak żeby zdobywać nagrody w division rivals i ut champions albo od razu można odpuścić. W końcu jaki jest fun z gry jeśli nie gra się swoimi ulubionymi zawodnikami w fajnych wersjach.
Niestety, ale ta wersja EA FC kojarzy się z obowiązkiem czy nawet pewnego rodzaju wykonywaniem pracy, zamiast z relaksem i bawieniem się.
- 4 months ago@Thom1221 Dzięki za odpowiedź! Jestem zdziwiony, że te same błędy pojawiają się w trybie offline... W grze online można sobie tłumaczyć tego typu problemy pingiem, delayem czy znacznie lepszym przeciwnikiem, ale jeśli offline dzieje się to samo to jest to dramat. Szczególnie, że statystyki (szybkość biegu czy przyspieszenie), które teoretycznie są oparte na matematyce nagle zaczynają wariować.
- 4 months ago
Powiem Ci, że tak ten problem występuje również w trybie offline. Jeśli chodzi o szybkość biegu oraz przyspieszenie, to ten problem występuje od samego początku, dla mnie jest to koszmar, ponieważ od wielu lat opieram swoją grę na grze skrzydłami, gdzie szukam podań prostopadłych albo na obieg czy też mając szybkiego zawodnika próbuje zwyczajnie biec skrzydłem po czym schodzę do środka lub dosrodkowuje, teraz jest to zwyczajnie nie możliwe, bo zawodnik biegnie bardzo statycznie i wolno. Nie daje nic zmiana czy to włączony czy wyłączony analogowy sprint. Z biegiem problem jest również taki, że jak już ten zawodnik biegnie wolno, to nagle potrafi z nikąd mocno przyspieszyć bez kontroli nad nim i wypuścić piłkę na daleką odległość bez szans na dobieg. Do tego wszystkiego doszły teraz te podania, przy ustawieniu "asysta" podania po ziemi są niekontrolowane, ponieważ zawodnik podaje zbyt mocno, gdy inni zawodnik jest obok niego lub za słabo, gdy potrzeba zagrać mocniejsze podanie, przetrzymanie przycisku z podaniem nic nie daje. Podania prostopadle górą to pewna strata piłki, ponieważ zawsze są nie dostosowane i zbyt silne bez szans na dobieg. Zmiana w ustawieniach na "częściowe" również niezbyt daje rezultaty, ponieważ w dalszym ciągu występuje ten problem, a jeśli już udaje się zagrać i kieruje w stronę zawodnika, do którego chcę zagrać, to potrafi mi w sposób celowy zagrać piłkę do innego lub nawet i co również często się zdarza pod nogi rywala SI i nagle 2-3 podania i gol lub konieczność obrony sytuacji sam na sam. Wczoraj bawiłem się jeszcze sliderami ale i ich zmiana mało co dawała. Gram na legendarnym i mam zmniejszona agresję rywala, bo to jak SI wchodzi wślizgami, to jakby na sankach jeździli i co gorsza robi to co chwila. Musiałem też zmniejszych szybkość akcji, bo nagle robi to zbyt szybko i szybciej niż dotąd chociaż ciągle miałem ustawione na tym samym poziome. Wczoraj SI na legendarnym zagrał tsk jakbym grał na poziomie ultimete, bo grałem mecz i SI będąc na skrzydle około 30-35 metr od bramki zagrywa z całej siły fałszem dośrodkowanie i z pierwszej piłki silny strzał i gol, poczułem się jakbym grał na najwyższym możliwym poziome, chociaż gram raptem poziom niżej, to byłem bez szans na obronę takiej sytuacji i nigdy dotąd nie widziałem, aby SI tak się zachowywał przynajmniej na legendzie. Wracając do sliderow, to zawsze miałem ustawione wszystko średnio 52-48 na swoją korzyść i np szybkość biegu miałem nieco zwiększona niż SI tak teraz nawet jak daje 70+ to nic nie zmienia i nie odczuwa. Także jeśli ja mam takie problemy w trybie offline, to nie zazdrosne wam w FUT, gdzie macie jeszcze kwestie z internetem i łącznościa oraz wydajecie kasę na karty, bo już do aktualizacji była ciężko grywalna, tka teraz jest w żaden sposób nie grywalna i jedynie co może uratować, to fakt, żeby jak najszybciej dodali łatkę, która poprawi te podania oraz szybkość biegu z przyspieszeniem
- Greg23274 months agoNew Veteran
A najlepsze w tym, że takie tematy olewają, jakby ich nie było od kilku lat. Czekają tylko, aż się komuś znudzi i da sobie spokój
About FC 25 Dyskusja ogólna
Recent Discussions
- 15 hours ago
- 17 hours ago
- 19 hours ago