Forum Discussion
Też jestem fanem serii, od początku istnienia Fify i raczej zawsze byłem zadowolony z produktu , raz bardziej raz mniej ale jednak na tyle że zawsze kupowałem kolejna odsłonę .poprzednia edycja była dość rozczarowująca ale teraz gdy minęło już tyle dni od premiery mam przemyślenia i odczucia że to co było dobre w poprzedniej edycji zostało totalnie rozwalone a mianowicie chodzi mi o zmiany dotyczące Rivals - próg 3 i 7 zwycięstw był idealne , teraz te 45 pkt to jest jakiś surrealizm i totalny nie wypał. Eliminacje UT Championa skrócone o połowę męczy z 10 do 5 to kolejny idiotyzm - wtedy 4 zwycięstwa dawały awans , teraz na 5 męczy trzeba wygrać 3 , no słabo . I często nie wykonalne przy braku sprawiedliwego matchmakingu. No i samo UT Championa o ile się tam w ogóle uda dostać , zamiast 20 meczów to znowu mamy mniej do rozegrania bo 15 . Matchmaking w ogóle tam nie istnieje . Na dowód jak ciężko się tam dostać mówi mi jasno fakt że w poprzedniej edycji od samego początku do samego końca awans do UT Champions ci tydzień , przez cały rok jeden raz bez awansu , teraz na kilka prób udało mi się awansować jeden jedyny raz . . Uważam że te zmiany były zupełnie nie potrzebne , nie rozumiem ich jak i nie rozumiem po co w rozgrywki Ultimate Team zostają wmieszane rozgrywki w jakieś Kluby , kariery managera czy piłkarza ?!!!! Chore jest to że w rozgrywkach online są nagrody w postaci expa za granie offline Po co mieszać jedno z drugim , jaki to ma sens ?!!! Wiadomo że ktoś powie przecież grając w UT nie musisz grać w pozostałe rozgrywki ale jednak grając w te UT , licząc na zrobieniu sezonu i i wygranie nagród szukasz tego expa w dodatku jak te Expo zostało wycofane z nagród za Sqad Battles , Rivals czy UT Champions. Reasumując , ta odsłony na gry patrząc na rozgrywki została zepsuta po całości i gracze którzy nie są wybitni lub nie mają aż tyle czasu by grać co dzień po kilka godzin zostają poszkodowani bo te zmiany są sporym utrudnieniem i przez to jest o wiele ciężej grać o jakieś lepsze nagrody !!! Ale.nie cel twórców którzy wymyśli te durne zmianę licząc na to że utrudnią zdobycie nagród graczom z mniejszymi umiejętnościami zmusza poniekąd ich by szukali szan na lepsze nagrody kupując pointsy a za nie paczki licząc na lepszy los to Ja na pewno nie zamierzam tak postępować i prędzej zakończę ta długoletnią przygodę niż wejdę w ich pazerne gierki !!!!
Jeśli chodzi o zdobywanie SP to myślę podobnie. Może i jesteśmy w stanie zdobyć maksymalny poziom graniem tylko w trybie UT, ale co z tego jeśli np. w pierwszym sezonie odblokowałbym pewnego hiszpańskiego skrzydłowego później, niż inni gracze. Ewidentnie jestem wtedy w plecy bo ta konkretna karta jest po prostu overpower.
Odnośnie samych graczy to z kolei uważam, że teraz nie da się być tak zwanym casualem. Albo gra się na relatywnie wysokim poziomie i cały czas tak żeby zdobywać nagrody w division rivals i ut champions albo od razu można odpuścić. W końcu jaki jest fun z gry jeśli nie gra się swoimi ulubionymi zawodnikami w fajnych wersjach.
Niestety, ale ta wersja EA FC kojarzy się z obowiązkiem czy nawet pewnego rodzaju wykonywaniem pracy, zamiast z relaksem i bawieniem się.
About FC 25 Dyskusja ogólna
Recent Discussions
- 15 hours ago
- 17 hours ago
- 19 hours ago