Solved
Forum Discussion
4 months ago
Hej,
po zmianie całości komputera i zainstalowaniu EA APP nie mogę zainstalować gry. W bibliotece pojawia się gra z adnotacją, iż nastąpił "koniec okresu próbnego" i jedyna opcja to jest ponowny zakup gry.
Załączam screeny ze sklepu, bilbioteki w EA APP i z danych konta z informacją o transakcji.
Ktoś miał podobny problem?
EDIT:
Co chwilę reinstaluje aplikację i wykonuję co chwilę czyszczenie pamięci podręcznej - nie działa.
4 months ago
@M1chalczak duża liczba osób znowu ma ten błąd trzeba czekać aż oni to naprawią tak jak w dniu premiery
- 4 months ago@Dlugi200202 dostanę gdzieś informację jak to naprawią?
- 4 months ago@steelfakir nie po prostu sprawdzać na ea app ale już mnie c**j strzela, że nie można grać w grę za którą zapłaciło się 300zł co z tego że 4 dni temu działała bez problemu oni też nic nie odpisują czy pracują nad rozwiązaniem tego problemu jak zwykle na pc mają wyje...Swoją droga ja nw jak to oni robią że ta ich super aplikacja nie rozróżnia kupionej gry od wersji z ea play w zeszłym roku takich cyrków nie było. Nie wiem co mamy robić czy czekać czy spamić aż nas zauważą, że jakiś % graczy nie może grać wiem jedno nigdy więcej nie kupuje ea play może gdyby nie to to dałoby się grać normalnie...
- 4 months ago
Najlepiej by było pod jednym chyba tego typu postem zrobić "aktywność" żeby to zobaczyli
- 4 months ago@Dlugi200202 ja tak mam od premiery standardowej edycji
About FC 25 Dyskusja ogólna
Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 25 na forach społeczności.677 PostsLatest Activity: 4 hours ago
Recent Discussions
- 21 hours ago
- 6 days ago
- 7 days ago