Forum Discussion

Piotrxfutxk1's avatar
1 year ago

Problemy z płynnością w trybie FUT Champions w EA FC 25 na Xbox Series S

Cześć,

Mam problem z płynnością gry w EA FC 25 na Xbox Series S. Kiedy gram w trybie Division Rivals, gra działa płynnie, zawodnicy obracają się szybko i czas reakcji jest bardzo dobry. Jednakże, gdy przechodzę do trybu FUT Champions, zauważam znaczące spadki płynności. Gra działa wolniej, a czas reakcji zawodników jest opóźniony.

Próbowałem kilku rozwiązań, takich jak sprawdzenie połączenia internetowego, zamknięcie innych aplikacji działających w tle, aktualizacja gry i systemu, a także resetowanie ustawień gry do domyślnych. Niestety, żadne z tych działań nie przyniosło poprawy.

Czy ktoś miał podobny problem i znalazł rozwiązanie? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

Dzięki!

4 Replies

• Greg2327's avatar
    Greg2327
    Seasoned Veteran
    1 year ago
    @Piotrxfutxk1 U mnie na xbox series s też kiepsko to wygląda. Jakby konsola nie wyrabiała. Ping zazwyczaj mam do 8ms, więc to nie wina internetu. Coś takiego jak w tym filmiku, nie działa odbiór, sprint, dziwne potykanie się zawodników. Do tego podania są tak wolne, że napastnik musi czekać na piłkę za nim ruszy to już go obrona dopada. W UFL mam to samo.
    https://www.youtube.com/watch?v=QSkKXuMU7nE
  • @Greg2327 @Xbox Series S chyba nie radzi sobie dobrze z nowymi grami. Myślałem, że to może być wina starego monitora, więc wymieniłem go kilka miesięcy temu na nowy, ale nic się nie zmieniło. Gra nadal działa niepłynnie, co sprawia, że granie nie sprawia mi przyjemności. Animacje, takie jak strzelanie wolnego czy wykonywanie rzutu rożnego, klatkują i wyglądają, jakbym grał na 15-letnim komputerze. Nawet menu działa niepłynnie

Może Xbox Series S po prostu nie nadaje się do najnowszych gier, albo to kwestia ustawień. Pamiętam, że kiedy kupiłem Xboxa Series S przy premierze Fify 2022, grało mi się całkiem dobrze.

• Greg2327's avatar
    Greg2327
    Seasoned Veteran
    1 year ago
    @Piotrxfutxk1 Pewnie problem z pamięcią ram. Z tego co czytałem do gier jest przeznaczone tylko 8GB vram. Tam gdzie dużo się dzieje widać lagowanie, zwłaszcza w polach karnych
  • szew83's avatar
    szew83
    Rising Traveler
    1 year ago

Mam to samo na PS 5. Co najmniej dziwne by było, gdyby wszystkie możliwe błędy popełniać nagle w eliminacjach czy mistrzostwach. Nie,tam są korzystniejsze nagrody więc... Ten produkt nie dość, że zawsze przy premierze jest niekompletny,to na dodatek zmanipulowany bez granic przyzwoitości 

Featured Places

Node avatar for FC 25 Dyskusja ogólna

FC 25 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 25 na forach społeczności.Latest Activity: 3 days ago
1,013 Posts