1 year ago
Rivals - Gra w obronie
W grze zdarzają się dziwne sytuacje zwłaszcza w obronie. Obrońcy podczas ataku przeciwnika potrafią stanąć w miejscu. Bywają sytuację że mimo to iż przeciwnik porusza się bez sprintu w obrębie mojego...
Ta gra w tej edycji jest najbardziej ustawiona od wielu lat.Mam to samo co ty.Wygram 5 z rzedu zawodnicy grają super nagle w 5 następnych meczach moi zawodnicy nie istnieją.Zero przechwytów,obrona nie istnieje,zawodnicy biegają jak muły.Niestety ale ta gra jest niegrywalna szczególnie na pc gdzie są takie oóźnienia że grać się nie da normalnie
Niestety najgorszy i najbardziej irytujący gameplay z ostatnich odsłon serii. Istna patologia. Zawodnicy z niższym tempem prześcigają tych szybszych. Napastnicy ważący 62kg z atrybutem 60 siły przepychają obrońców 85kg z 90 atrybutem siły. Obrońca dosłownie potrafi się teleportować parę metrów po starciu z takim chucherkiem.
To że mecze nie zawsze można wygrać zawsze było częścią Fify.... Ja mam sporo męczy ponad 30 strzałów na bramkę, przeciwnik 5 i mecz kończy się przegraną 1 do 3 bo mam same słupki, poprzeczki albo bramkarz przeciwnika robi cuda na bramce. W ostatnim meczu który remisowalem dokonałem zmiany skrzydłowego w 70 min wychodzę im na sytuację sam na sam biegnę sprintem a on nagle sam zwalnia...
Tak. To wiem. Zawsze tak było ale w tej edycji ewidentnie widać, że działają siły wyższe abyś przegrał mecz. Też nie jednokrotnie mam mecze w których mam powiedzmy 15 oddanych strzałów. Spodziewane bramki 4. Widać że przeciwnik nie ogarnia gry zupełnie. Zrobi jedną przypadkową akcję bez ładu i składu i zdobywa bramkę. Wynik końcowy 0:1. Ja strzałów 15 on 1. To jest strasznie irytujące, że mogę się "zesrać" ale nic nie mogę zrobić. "Setki" wyciąga jego bramkarz a mój wpuszcza strzał z "tyłka". Nikt mi nie wmówi, że tu nie ma żadnego algorytmu wspomagającego gracza który przegrywa ileś meczy z serii. Mowa oczywiście o słowie na literę h które jest tak bardzo nie lubiane przez EA.