1 year ago
Rivals - Gra w obronie
W grze zdarzają się dziwne sytuacje zwłaszcza w obronie. Obrońcy podczas ataku przeciwnika potrafią stanąć w miejscu. Bywają sytuację że mimo to iż przeciwnik porusza się bez sprintu w obrębie mojego...
Niestety najgorszy i najbardziej irytujący gameplay z ostatnich odsłon serii. Istna patologia. Zawodnicy z niższym tempem prześcigają tych szybszych. Napastnicy ważący 62kg z atrybutem 60 siły przepychają obrońców 85kg z 90 atrybutem siły. Obrońca dosłownie potrafi się teleportować parę metrów po starciu z takim chucherkiem.
To że mecze nie zawsze można wygrać zawsze było częścią Fify.... Ja mam sporo męczy ponad 30 strzałów na bramkę, przeciwnik 5 i mecz kończy się przegraną 1 do 3 bo mam same słupki, poprzeczki albo bramkarz przeciwnika robi cuda na bramce. W ostatnim meczu który remisowalem dokonałem zmiany skrzydłowego w 70 min wychodzę im na sytuację sam na sam biegnę sprintem a on nagle sam zwalnia...
Tak. To wiem. Zawsze tak było ale w tej edycji ewidentnie widać, że działają siły wyższe abyś przegrał mecz. Też nie jednokrotnie mam mecze w których mam powiedzmy 15 oddanych strzałów. Spodziewane bramki 4. Widać że przeciwnik nie ogarnia gry zupełnie. Zrobi jedną przypadkową akcję bez ładu i składu i zdobywa bramkę. Wynik końcowy 0:1. Ja strzałów 15 on 1. To jest strasznie irytujące, że mogę się "zesrać" ale nic nie mogę zrobić. "Setki" wyciąga jego bramkarz a mój wpuszcza strzał z "tyłka". Nikt mi nie wmówi, że tu nie ma żadnego algorytmu wspomagającego gracza który przegrywa ileś meczy z serii. Mowa oczywiście o słowie na literę h które jest tak bardzo nie lubiane przez EA.