Forum Discussion

szew83's avatar
szew83
Rising Traveler
1 year ago
Solved

Rivals vs eliminacje

Jeżeli w pierwszych jakoś idzie,to w eliminacjach staję się totalnym frajerem. Co jak co ale jeszcze rozróżniam kierunki! Jednak 7 na 10 podaję niecelnie. Jestem głupi czy ktoś robi że mnie głupka? Jak na razie nie trafiłem na wybitnego gracza tylko raczej w większości na podobnym poziomie. Problem w tym, że moja SI jest poniżej amatorki i choćbym zes... się trzy razy pod siebie nie przeskoczę tego. Kupiłem grę. Czy oprócz drugiego gracza muszę jeszcze przy okazji pokonać EA?

• Ty masz nie awansować ani nie wygrywać. Jak chcesz lepsze paczki to kup je w sklepie. Ta grę robi nie tylko sztab programistów czy grafików. Psychologowie też maczają w tym palce.

To ma zarabiać miliony a nie dawać Tobie przyjemność z gry. 

Zapamiętaj powyższe i zmień nastawienie do tej produkcji. Graj po prostu dla zabawy a nie dla pogoni za najlepszymi kartami. Chociaż realizacja tego będzie trudna do wykonania.

Jeżeli masz przegrać dany mecz ta ta gra zrobi wszystko aby tak się stało. Broń boże nie kupuj nic ze sklepu. Nie dokładaj im żadnych złotówek do portfela. EA z roku na rok jest coraz bardziej pazerne i szuka nowych sposobów na zarobek.

EA za nazwę "FIFA" musiała płacić tej federacji 150mln dolarów rocznie za licencję. Od 2 lat nie płaci tej kwoty. Jak to się przełożyło na graczy ? Nijak. Gra zdrożała a firma kombinuje tylko jak zedrzeć więcej. Musi się pojawić jakaś sensowna konkurencja która w końcu ubiję kurę znoszącą złote jaja.

4 Replies

• Gra losuje Ci zawodników dwa levele wyżej lub niżej (takie info dostałem z czatu), jednak gdy zacząłem drążyć temat to w moim przypadku okazało się, że w 80% dostaję graczy z wyższych dywizji a reszta ludzi, którzy maja takie składy (ostatni mój przeciwnik to skład chyba miał za kilanaście mln, pogadałem po meczu)  i robią 5-0 w kwalifikacjach, ale  wolą siedzieć w 5 czy 6 divizji, ( amaja spokojnie umiejętności na 2-3 div) bo z FCH zbieraja mamonę.
    W tamtym roku nie miałem żadnego problemu z kwalifikacjami, teraz odpuszczam, bo forma kwalifikacji przerzuciła tzw "spoceńców" z FCH na kwalifikację.

• Kowalitri's avatar
    Kowalitri
    Seasoned Adventurer
    1 year ago

Potwierdzam . Kwalifikacje do UT Champions to jest jakiś dramat . Po pierwsze , w poprzedniej odsłonie 10 męczy z czego 4 zwycięstwa dawały awans . Teraz żenująca ilość 5 meczów z czego trzeba wygrać 3 , no słabo tym bardziej że według mnie nie ma mowy o jakim kolwiek uczciwym matchmakingu. Dla przykładu , w poprzedniej edycji eliminacje przez cały rok do każdego UTCH prócz jednego razu . Jeden raz na cały rok . W tej odsłonie też 1 raz tyle że jeden awans od początku . I co , może zapomniałem jak się gra ?!! Nie jestem może wybitnym graczem , ale słabeuszem też nie , w zeszłym roku bez problemów awanse , w tym to już jest jakaś parodia . . Uważam że powinien wrócić zeszłoroczny system rozgrywek eliminacje , 10 meczy gdzie 4 dają awans , sprawiedliwy matchmaking. Bez tego ciężko cokolwiek ugrać , można zapomnieć o lepszych nagrodach a co za tym idzie fun i frajda idą w długą jak we wszystkich rozgrywkach jest pod górkę dla graczy którzy nie mają aż tyle czasu by siedzieć dzień w dzień po nie wiadomo ile godzin

• Ty masz nie awansować ani nie wygrywać. Jak chcesz lepsze paczki to kup je w sklepie. Ta grę robi nie tylko sztab programistów czy grafików. Psychologowie też maczają w tym palce.

To ma zarabiać miliony a nie dawać Tobie przyjemność z gry. 

Zapamiętaj powyższe i zmień nastawienie do tej produkcji. Graj po prostu dla zabawy a nie dla pogoni za najlepszymi kartami. Chociaż realizacja tego będzie trudna do wykonania.

Jeżeli masz przegrać dany mecz ta ta gra zrobi wszystko aby tak się stało. Broń boże nie kupuj nic ze sklepu. Nie dokładaj im żadnych złotówek do portfela. EA z roku na rok jest coraz bardziej pazerne i szuka nowych sposobów na zarobek.

EA za nazwę "FIFA" musiała płacić tej federacji 150mln dolarów rocznie za licencję. Od 2 lat nie płaci tej kwoty. Jak to się przełożyło na graczy ? Nijak. Gra zdrożała a firma kombinuje tylko jak zedrzeć więcej. Musi się pojawić jakaś sensowna konkurencja która w końcu ubiję kurę znoszącą złote jaja.

• Kowalitri's avatar
    Kowalitri
    Seasoned Adventurer
    1 year ago

Nie no nie na szans bym wydał więcej niż wydałem na zakup tego produktu który pomimo nie małej ceny ma w sobie aż tyle błędów.  Też jestem zdania że w tej edycji zostało wszystko tak zbudowane by jak najciężej zdobywało się sensowne nagrody w myśl nie idzie osiągać spoko celów to pomóż sobie i pakuj realną kasę w paczki licząc że Twój los  się odmieni . Ale nie ze mną te numery , nie dam zarobić tym pazerom choć by złotówki więcej i prędzej bym zakończył tą zabawę niż jeszcze bardziej przyczynił się do napychania kabzy . 

Featured Places

Node avatar for FC 25 Dyskusja ogólna

FC 25 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 25 na forach społeczności.Latest Activity: 6 days ago
1,013 Posts