Forum Discussion

Maksi250's avatar
Maksi250
Seasoned Novice
6 months ago

BUG ZE STEROWANIE W RIVALS

NIE MOŻNA NORMALNIE GRAĆ W RIVALS NA PC, JUŻ Z 7 RAZY MUSIAŁEM PODDAWAĆ MECZ, BO STEROWANIE W TYM TRYBIE PRZESTAJE DZIAŁAĆ I NIE JESTEM W STANIE ANI PODAĆ, ANI STRZELIĆ, ANI ZMIENIĆ ZAWODNIKA GRAJĄC NA PADZIE. KIEDY TO NAPRAWICIE?

10 Replies

• Mam dokładnie to samo, już od zmysłów odchodzę, specjalnie wchodząc w gre przestaje używać myszki i klawiatury, gram pierw na boty, żeby mieć pewność, że będę sterował padem - wchodzę w rivals i elo, znacznik na żółto, padem się nie da sterować, tylko wejść do opcji. Żaden geniusz nie wpadł na to, że skoro jest taki problem od lat w grze to powinno się dodać w opcjach w trakcie meczu czym sterujesz?

• Maksi250's avatar
    Maksi250
    Seasoned Novice
    6 months ago

Ten pad jakby działa, ale z 10 sekundowym opóźnieniem. Widzę, że incydent wisi od 2 tygodni i dalej się tym nie zajęli. Za to powinien być co najmniej refund gry albo jakaś rekompensata, bo jak można w ogóle wydać grę z takim błędem i do tej pory tego nie naprawić?

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 months ago

Maksi250​ Tester_Wrazen​ Czy udało Wam się zastosować poniższe wskazówki:

• przejdź w Konfikuracja> Profil> Usuń
    • usuń Ustawienia osobiste i wyłącz grę
    • podłącz pad za pomocą kabla
    • przy ponownym uruchomieniu gry wykorzystaj tylko pad do zatwierdzania menu
    • nie zmieniaj nazwy pliku Ustawienia osobiste 

• Wejdź w ustawienia ekranu.
    • Ogranicz FPS do 60 Hz.
    • Włącz VSync.
    • Wtedy kontroler powinien działać poprawnie.

Zajrzyjcie także do Problemy z kontrolerem: Kompletny poradnik dla gracza.

• Maksi250's avatar
    Maksi250
    Seasoned Novice
    6 months ago

Tak i nic to nie daje. Od piątkowego patcha, błąd pojawia się już notorycznie w każdym meczu i nie możliwe jest granie. Poświęciłem co najmniej 4 mecze na te wskazówki i bez żadnych skutków. Mam za to dwa pytania:

1. Czy są podejmowane jakieś kroki, żeby temu problemowi zapobiec, a jeśli tak to kiedy można się spodziewać update'ow? Co z rekompensatą za to, że nie można grać przez ten okres?
    2. Na prawdę rozwiązaniem miałoby ograniczanie rozgrywki do 60 Hz, w momencie w którym wydaję na grę ponad 400 zł? Dodam, że te wskazówki kompletnie nie działają i problemu nie rozwiązują
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 months ago

W aktualizacji FC 26 w wersji 1.0.3. znalazły się poprawki dotyczące sytuacji, w których kontrolery nie reagowały podczas rozgrywki. 

Pamiętajcie też, że ważne jest, aby podłączyć i używać kontrolera dopiero po uruchomieniu gry. Przełączanie się pomiędzy padem a klawiaturą i myszką w trakcie gry może powodować problemy z działaniem sterowania. 

• przejdź w Konfikuracja> Profil> Usuń
    • usuń Ustawienia osobiste i wyłącz grę
    • podłącz pad za pomocą kabla
    • przy ponownym uruchomieniu gry wykorzystuj tylko pad do zatwierdzania menu
    • nie zmieniaj nazwy pliku Ustawienia osobiste 

Prace nad tym tematem wciąż trwają — nasz zespół nadal analizuje Wasze zgłoszenia i planuje kolejne ulepszenia w przyszłych aktualizacjach.

Zachęcam również do sprawdzenia naszego nowego wpisu / poradnika dotyczącego kontrolerów: 

• Maksi250's avatar
    Maksi250
    Seasoned Novice
    6 months ago

Tak, próbowałem również tego sposobu i w żadnym stopniu nie działa :). Albo powstanie w końcu jakiś normalny fix z rekompensatą albo leci zwrot gry, bo to naprawdę przesada wydawać grę w takim stanie i nie zrobić żadnego działającego fixu od 2 tygodni

• micky78polska's avatar
    micky78polska
    Seasoned Newcomer
    3 days ago

6 miesięcy temu zgłoszono problem i nie jest naprawiony do dziś, to jest skandal!

• Halo??? Tydzień czasu znowu mija i nic w tym temacie nie zostalo poprawione. Dzisiejsza rozgrywka dramatyczna, po 5min grania zalacza sie delay z 10sek opoznieniem . Gratulacje

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 3 minutes ago
1,219 Posts