Forum Discussion

kris32144's avatar
kris32144
New Novice
2 months ago

Crash FC26 na PC podczas gry

Witam serdecznie, podczas gry w FC26 po odpaleniu meczu po około 2 minutach crashuje mi całą gre i wywala do pulpitu - mam zainstalowane najnowsze sterowniki... i aktualizacje systemu. Proszę o pomoc

9 Replies

• Efendi6's avatar
    Efendi6
    Rising Novice
    2 months ago

Włącz Izolacje rdzenia i powinno pomóc na jakiś czas.

Ea błagam was naprawcie tą gre nie psując ją łatkami co chwila  :( 

• kris32144's avatar
    kris32144
    New Novice
    2 months ago

To prawda, jakaś żenada... Jak włączyć tą izolacje rdzenia? Wytłumaczysz krok po kroku bo ja zielony w tym temacie. Będę wdzięczny!

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

kris32144​ Dzięki za DxDiag. Na start napraw grę w EA app, zrestartuj komputer i przeinstaluj antycheat z pliku EAAntiCheat.Installer.exe (najpierw Uninstall, potem ponowne uruchomienie gry). Do testu wyłącz też wszystkie nakładki typu Discord czy GeForce Experience.

Dobrze byłoby też naprawić system, bo masz błędy serwisowania Windows - Sprawdź spójność systemu pod kątem błędów za pomocą kontrolera plików systemowych 
    Po wszystkim uruchom ponownie komputer.

• EA_Kalina​ Zrobiłem to co napisałaś i dalej to samo, po 10 minutach mnie wywaliło do pulpitu, a sama gra się zacina i jest tak jakby w spowolnionym tempie... Podsyłam drugi dxdiag

Jest jeszcze coś co mam zrobić? 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

kris32144​ Odpiszę krótko: gra może działać jak w spowolnionym filmie, a antycheat może crashować nawet po prawidłowej reinstalacji FC 26, bo Windows nie jest w pełni zdrowy.  Musisz naprawić system, bo to on w tej chwili blokuje poprawne działanie gry.

• Windows 10 ma uszkodzony Component Store (CBS) – błędy 0x800F0984 powtarzają się w kilku miejscach.
    • Brakuje plików systemowych typu EditionMatrix.xml, LxssManager.dll, itp.
    • Masz wpisy: WindowsServicingFailureInfo, czyli system nie potrafi zainstalować lub dokończyć aktualizacji.
    • Są wycieki pamięci i crashe EA AntiCheat.GameService.exe — to typowy efekt uszkodzonego Windowsa.
  • EA_Kuba​ i EA_Kalina​ rozumiem. Natomiast jestem zielony w tym jako to wszystko naprawić... Czy jesteście w stanie mi krok po kroku napisać co zrobić aby to wszystko przywrócić do normy?

Będę bardzo wdzięczny!

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 3 hours ago
1,142 Posts