Forum Discussion

wvhtsuyunbvs's avatar
wvhtsuyunbvs
Newcomer
5 hours ago

FC26 nie włącza się

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z włączeniem się gry, kiedy ma się już uruchomić, gra się nie odpala a na steam jest z powrotem ,,graj".

FC26 Steam.

Windows 11 build 26200.8875

EA App świeżo zainstalowana.

EAAntiCheatService jest tworzona przez EAAntiCheat.Installer.exe.

Po uruchomieniu FC26 usługa zostaje usunięta z systemu.

Event Viewer:

Service Control Manager 7023.

EA Javelin Anticheat Event 1000.

ExitType: 95 (267)

Po awarii sc query EAAntiCheatService zwraca:

OpenService FAILED 1060.

Dodatkowo przeniosłem całą instalację FC26 z dysku E: na C:, a następnie zweryfikowałem spójność plików na Steam. Steam pobrał ponownie 1 plik, jednak problem nadal występuje, objawy są identyczne.

Gra wcześniej działała poprawnie i mam przegrane około 60 godzin. Problem pojawił się dopiero po pewnym czasie, nie jest to problem występujący od pierwszej instalacji.

Próbowałem już różnych metod i niestety nic, z góry dziękuję.

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    9 minutes ago

Hej wvhtsuyunbvs​ 

Dzięki za bardzo szczegółowy opis. To, że gra działała wcześniej przez około 60 godzin i problem pojawił się dopiero po czasie, sugeruje, że nie jest to problem z samą instalacją gry. Informacja o znikającej usłudze EAAntiCheatService oraz wpisach ExitType: 95 (267) jest cenna, ale sama nie wskazuje jednoznacznie na przyczynę.

Na tym etapie poproszę Cię jeszcze o dwie rzeczy:

• podeślij raport DxDiag, żebyśmy mogli sprawdzić, czy w systemie nie pojawiły się wpisy związane z awarią gry lub usługi EA AntiCheat,
    • sprawdź, czy problem występuje również po uruchomieniu gry z nowego konta administratora Windows. Pozwoli to wykluczyć problem związany z profilem systemowym.

Daj też znać, czy od momentu, kiedy gra działała poprawnie, instalowałeś aktualizacje systemu Windows lub inne oprogramowanie zabezpieczające. To również może pomóc zawęzić możliwą przyczynę.