Forum Discussion

wk0y797udsr1's avatar
wk0y797udsr1
Seasoned Novice
3 months ago

Problem Techniczny

Witam serdecznie ogólnie mam problem z grą i a sport FC 26 od około tygodnia staram się z naprawą tego mam grę zainstalowaną na steam, gdy uruchamiam grę gra włącza się normalnie aż do momentu gdy w lewym górnym rogu wyskakuje mi czarne okienko tak przez 5 sekund około następnie gra się wyłącza i to tyle proszę o szybką pomoc tracę już wszelkie nadzieję na rozwiązanie tego problemu, z góry dziękuję życzę miłego dnia, :)))

17 Replies

• kelower's avatar
    kelower
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

mam dokladnie to samo co ty  ziom mega slabe jka na gre za300zl

• Hej EA_Kalina​ zrobiłem wszystko co trzeba było i dalej nic dodam też, że na totalnie innym komputerze zalogawałem się i też nie działało , poniżej DxDiag  z nowego konta administratora ale też powiem że jak zamyka się te czarne okno to odpala sie EA App i wyświetla się tak jak na poniższym zdj.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 months ago

Dzięki za update sytuacji. Poproszę cię jeszcze o przetestowanie działania gry z poziomu zupełnie nowego konta administratora. Koniecznie daj znać jak poszło a jeśli to nie problem, dołącz także DxDiag wykonany na tym nowym koncie admina.

• wk0y797udsr1's avatar
    wk0y797udsr1
    Seasoned Novice
    2 months ago

Hej EA_Kalina​ Odinstalowałem tak jak prosiłeś Asus AI Suite , Armoury Crate i nie usunąłem File operator ponieważ go nie miałem poniżej masz zdjęcie z dowodem gdzie w Windows update mam pobrane wszystkie najnowsze aktualizacje do tego zrobiłem to co prosiłeś czyli uruchomiłem grę w czystym rozruchu Windows oraz usunąłem i odbudowałem folder konfiguracyjny gry jeszcze raz i dalej to nic nie dało, liczę na szybką odpowiedź i że w końcu uda nam się naprawić tą grę życzę miłego dnia :)

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 months ago

wk0y797udsr1​ Dzięki za podesłanie DxDiag. Na pierwszy rzut oka ze sprzętem jest wszystko OK, ale w raporcie widać dwa ważne sygnały.

• W systemie crashują usługi ASUS AI Suite / FileOperator (błąd COMBASE.dll).Spróbuj proszę na chwilę wyłączyć lub odinstalować ASUS AI Suite / Armoury Crate / FileOperator, a potem zrestartuj komputer i włącz FC 26 ponownie.
    • Windows zgłasza błędy aktualizacji (0x800F0820). Wygląda, jakby system nie mógł dokończyć instalacji komponentów. To również potrafi zatrzymać Javelina lub samą grę jeszcze przed wejściem do menu. Wejdź w Windows Update i kliknij Sprawdź aktualizacje ― jeśli są aktualizacje opcjonalne / .NET / sterowniki, zainstaluj je wszystkie.

Do tego dołóż jeszcze dwa szybkie kroki:

• Uruchom grę w czystym rozruchu Windows oraz  usuń i odbuduj folder konfiguracyjny gry jeszcze raz:
      C:\Users\TwojaNazwa\AppData\Local\EA SPORTS FC 26\
      usuń fcsetup.ini i settings (umcache może po prostu pojawić się dopiero po udanym starcie gry — jego brak jest normalny).

Daj proszę znać jak Ci poszło po tych krokach.

• Witam EA_Kalina​ zrobiłem dokładnie wszystko to co naisałeś/aś, oprócz usunięcia umcache, ponieważ nie miałem takiego pliku/folderu i dalej nic poniżej masz mój DxDiag , bardzo cię proszę pomórz mi gdyż chcę już zagrać ale nie mogę. Z góry bardzo ci Dziękuje :))

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    2 months ago

Hej wk0y797udsr1​ 

Na start usuń i pozwól odbudować pliki startowe gry - zamknij FC 26, a potem usuń z folderu C:\Users\TwojaNazwa\AppData*\Local\EA SPORTS FC 26 pliki fcsetup.ini, folder settings i umcache (*AppData jest ukryty). Zrestartuj komputer i odpal Steam + EA App jeszcze raz. Upewnij się także, że Steam oraz EA app sa zainstalowane w lokalizacji domyślnej.

Dodatkowo napraw anticheat - wejdź do C:\Program Files\EA\AC
    uruchom EAAntiCheat.Installer.exe, wybierz Uninstall, potem Install i uruchom ponownie PC.

Podeślij też proszę swój DxDiag – na jego podstawie sprawdzimy, czy system nie zgłasza błędów sterowników albo usług, które mogą zamykać grę.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 16 hours ago
1,177 Posts