Forum Discussion

TubiJunior's avatar
TubiJunior
Seasoned Newcomer
1 day ago

Problem z fps'ami w FC 26

Witam niedawno kupiłem ea fc 26 i gdy odpaliłem ją 1 raz wszystko świetnie działało w 90 fps, ale za 2 razem gra po 30 sekundach lub wejściu w ut albo mecz jakikolwiek blokowała się w 4 -7 fps i nie dało sie tego w żaden sposób naprawić oprócz restartu. Próbowałem już wszystkiego ale nic nie pomogło,czytałem że bardzo dużo osób ma ten problem ale żaden z ich sposobów mi nie pomaga.

3 Replies

• TubiJunior's avatar
    TubiJunior
    Seasoned Newcomer
    7 hours ago

EA_Kalina​ nie mogę zainstalować gry na główny dysk z Windowsem ponieważ mam za mało miejsca . Teraz instaluje ponownie grę I spróbuję też reset ustawien + zmiana nazwy folderu. Ale też wiem na 100% że jest to wina gry bo fc 25 działało perfekcyjnie a ma takie same wymagania.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 hours ago

Hej TubiJunior​ 

Najczęściej w takiej sytuacji problem nie leży w wydajności sprzętu, tylko w tym gdzie i jak gra jest uruchamiana albo w ustawieniach, które „psują się” po pierwszym odpaleniu.

Z doświadczenia - u części graczy pomogło przeniesienie gry na dysk z systemem (tam gdzie jest Windows), nawet bez reinstalacji – po tym FPS wracały do normy. Druga rzecz to reset ustawień gry – zmień nazwę folderu FC 26 na FC 26_kopia. Folder znajduje się: C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData*\Local\EA SPORTS FC 26 (*folder AppData jest folderem ukrytym)  

Na koniec ustaw grafikę na Auto i sprawdź jeden mecz bez zmieniania niczego - to ważne, żeby zobaczyć czy problem wraca na czystej konfiguracji.

Daj znać czy coś się zmieniło.