Forum Discussion
15 Replies
- zozole32 months agoNew Novice
Dodam że trwa już to 3 dni, próby reinstalacji gry, usuwania plików ea sports fc 26 czy ustawień gry oraz zmiany DNS nie przynoszą rezultatu. Nauczka by nigdy więcej nie kupować gry od EA
- EA_Kalina2 months ago
Community Manager
Hej zozole3
W dniu, w którym pisałeś, trwały prace techniczne w EA SPORTS FC 26, EA SPORTS FC 25 i EA SPORTS FC 24 na wszystkich platformach.
Daj proszę znać, czy po ich zakończeniu udało Ci się już normalnie rozegrać spotkanie w UT?
Nie gra dalej nie działa, statusy serwerów pokazywały że wszystko jest okej, a mój znajomy co kupił grę razem ze mną dalej gra bez problemu
- EA_Kalina2 months ago
Community Manager
W tej sytuacji warto przetestować grę z nowym aktywnym składem. Przejdź do Web App lub Companion i utwórz zupełnie nowy skład. Nie edytuj już istniejącego, ale dodaj do listy składów nowy i ustaw jako aktywny. Usuń także dotychczasowe taktyki i dodaj 1 nową. Zalecam także zmienić obecną formację i stroje zawodników.
- Nie sprzedawaj zawodników z poprzedniego składu
- Do nowego składu nie przypisuj zawodników, którzy byli w poprzednim składzie ani kart specjalnych np. EVO
Nie rozumiem, mam spisać na starty mój aktualny skład? Już nigdy go nie używać? Co gdybym dostał z paczek jakąś turbo dobrą kartę i miałbym ten błąd, udawać że nigdy go nie dostałem żeby mi smutno nie było ze tak naprawdę to poszedł on teraz do kosza?
- EA_Kalina2 months ago
Community Manager
Spokojnie - nie chodzi o usuwanie składu ani rezygnowanie z kart. Chodzi tylko o test. Warto na chwilę ustawić inny, prosty skład jako aktywny i sprawdzić, czy problem dalej występuje.
Jeśli na nowym składzie wszystko działa poprawnie, to znaczy, że coś w aktualnym składzie (np. konkretna karta jakJorge Campos) może powodować błąd. Wtedy wystarczy go lekko zmodyfikować, a nie usuwać na stałe.
- EA_Kuba2 months ago
Community Manager
Hej zozole3
Daj nam znać, czy przy nowym składzie opisany przez Ciebie problem już nie występował.
Nie mogę tego zrobić bo ledwo kupiłem grę, nie mam tylu zawodników żeby utworzyć nowy skład, taka sytuacja nie powinna mieć miejsca nawet, zamiast debugować grę co nie jest moim zadaniem wolałbym dostać zwrot pieniędzy. Czekam na propozycję rozwiązania tej sytuacji
- EA_Kalina2 months ago
Community Manager
Rozumiem, o co Ci chodzi - skoro nie masz możliwości stworzenia nowego składu, to pomińmy ten krok. Skupmy się na dalszych opcjach:
- Przejdź do Web App albo Companion i tam np. potwierdź drobną zmianę w składzie, a potem wróć do gry. Jeśli błąd pojawił się dokładnie po zmianie związanej z czerwoną kartką, spróbuj ją zastąpić.
- Wyczyść lokalne dane gry - usuń uszkodzone pliki gry łącznie z ustawieniami osobistymi.
Po zmianie tego jednego zawodnika przez przeglądarkę i upewnieniu się że jest nowy skład zapisany, wchodzę do gry i stary skład jest aktywny z zawodnikiem z czerwoną kartką. Pliki też wyczyszczone. Nie działa