Forum Discussion

FiKo070's avatar
FiKo070
Seasoned Newcomer
1 day ago

Spadki FPS od początku gry

Od samego początku gry mam problemy z zagraniem meczu w jakimkolwiek trybie. Z początku w menu liczba klatek na sekundę była wysoka, mecz odpalał się normalnie i pierwsza połowa meczu działała bez zarzutów, ale podczas pauzy w przerwie meczu FPS-y spadały do 10 i tak do końca meczu. Po meczu wszystko wracało do normy. Robiłem wszystko co ludzie pisali na forach lecz problem nadal nie zniknął. Przez to że gra była nie grywalna przestałem w nią grać. Ostatnio z ciekawości odpaliłem ją jeszcze raz ale teraz to w menu ponownie mam wysokie FPS-y ale tym razem od samego początku meczu spadają do 10 lub mniej, a po zakończeniu meczu te FPS-y nie wracają do normy (nawet w menu jest 10). Mam więc pytanie czy ktoś też ma taki problem lub może jest jakiś sposób żeby to naprawić.

2 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    18 hours ago

Hej FiKo070​ 

Z opisu wygląda to na jedną z dwóch rzeczy: albo gra „gubi” stabilność po czasie (np. po przerwie meczu), albo coś w tle blokuje kartę graficzną i FPS już nie wraca do normy.

Na początek spróbuj tak: wyłącz całkowicie grę i EA app, potem uruchom oba jako administrator. Wejdź w ustawienia Windows > System > Ekran > Grafika i upewnij się, że FC 26 jest ustawione na „wysoka wydajność”. W samej grze ustaw tryb pełnoekranowy (nie okno/bez ramek) i ogranicz FPS np. do 60. Jeśli masz włączone nakładki (Discord, GeForce, MSI Afterburner), wyłącz je na test. Na koniec spróbuj przenieść grę na dysk systemowy, jeśli masz ją na innym – u części osób to rozwiązywało dokładnie taki problem po przerwie meczu.

Daj znać czy po tych krokach FPS wrócił do normy.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 7 hours ago
1,223 Posts