Forum Discussion

Kacperaszek's avatar
Kacperaszek
New Novice
11 days ago

zacinanie gry podczas meczu

Po ostatnich aktualizacjach kiedy gram mecz mam niestabilną grę i nie mogę normalnie rozegrać meczu gdzie przed nimi normalnie działało. Podczas gdy menu działa płynnie ale gameplay gry już nie. Proszę o pomoc  

10 Replies

• Kacperaszek's avatar
    Kacperaszek
    New Novice
    3 days ago

zrobilem wszystko tak jak trzena i znowu w 30 minucie pierwszego meczu jakiego gram mam 10 fps i nic nie moge zrobic

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 days ago

Kacperaszek​ Jeśli masz możliwość, przejdź na Windows 11 — gra działa na nim dużo stabilniej. A jeśli na razie nie możesz zaktualizować systemu, to warto naprawić pliki Windows, bo te błędy potrafią psuć DirectX i animacje w FC.

Dobrze też będzie wyczyścić cache gry. Usuń folder umcachefcsetup— znajdziesz je w:
    C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 26
    (pamiętaj, AppData jest folderem ukrytym).

Po tych krokach uruchom komputer ponownie i daj znać jak poszło.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    5 days ago

Skoro problemem są nagłe spadki FPS, to chętnie przejrzałabym raport  DxDiag  - na jego podstawie  można wyłapać kilka rzeczy.

• Kpina, u mnie kazdy mecz obojetnie gdzie od razu powoduje spadki fps i potem trzeba uruchamiac gre od nowa, czasami spadki sa np po drugim meczu, ale ogolnie wiecej mi się gra zacinala niz chodziła płynnie...

• Kacperaszek's avatar
    Kacperaszek
    New Novice
    9 days ago

bardziej mi chodzi o spadki fps nagle i nic nie moge wtedy zrobic jakbym nie mial sprzetu dostosowanego do wymagan a ostatnio wymienialem karte graficzna

przeinstalowalem gre od nowa i zmniejszylem ustawienia graficzne 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    9 days ago

Hej Kacperaszek​ 

Na start zamknij FC 26, uruchom ponownie komputer/ konsolę i w tym czasie zrestartuj router, żeby odświeżyć całą sesję przed kolejnym meczem.

Jeśli po odświeżeniu dalej będzie się zacinać, daj znać, na jakiej platformie grasz.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Zgłaszanie błędów

FC 26 Zgłaszanie błędów

Zgłaszaj błędy i sprawdzaj, co społeczność EA Sports FC 26 mówi na tym forum.Latest Activity: 2 hours ago
833 Posts