Edinhoooxd
8 days agoNewcomer
Ban na rynek transferowy
Grałem sobie normalnie mecze po czym dostałem bana , niby przez handel monetami ale ja nic nie zrobiłem , napisałem chyba 10 odwołan i za każdym razem jest podtzymana decyzja co robić ?
Grałem sobie normalnie mecze po czym dostałem bana , niby przez handel monetami ale ja nic nie zrobiłem , napisałem chyba 10 odwołan i za każdym razem jest podtzymana decyzja co robić ?
Hej Edinhoooxd
Rozumiem Twoją frustrację. Niestety, poprzez forum nie mamy możliwości sprawdzenia statusu Twojego odwołania ani występowania w Twoim imieniu o odbanowanie. Jedyną możliwością, jest złożenie odwołania poprzez formularz na stronie pomocy.
Mam dokładnie ten sam problem.
Otrzymałem permanentną blokadę rynku transferowego za rzekome coin distribution, mimo że nigdy nie kupowałem ani nie sprzedawałem monet poza grą. Złożyłem już kilka odwołań i za każdym razem dostaję identyczną, automatyczną odpowiedź, że kara została nałożona prawidłowo, bez wskazania jakiejkolwiek konkretnej transakcji czy wyjaśnienia.
Nie mam nawet możliwości zrozumienia, co zostało uznane za naruszenie. Korzystam normalnie z Companion App i sprawdzam ceny na FUTBIN, ale nie robiłem nic niezgodnego z zasadami.
Czy w takich przypadkach istnieje jakakolwiek możliwość realnej, manualnej weryfikacji, a nie tylko kolejnych szablonowych odpowiedzi?
Hej gierunio
Z poziomu forum nie mamy dostępu do danych kont ani możliwości sprawdzania, zmieniania czy eskalowania banów. Takie sprawy ogarnia bezpośrednio zespół ToS, a odwołanie, które już złożyłeś, to jedyna oficjalna droga, żeby taki ban podważyć.
Rozumiem,że możesz mieć wrażenie, że stoisz w miejscu, zwłaszcza gdy odpowiedzi wyglądają tak samo. Nawet jeśli brzmią jak automatyczne, każde odwołanie jest faktycznie rozpatrywane według wewnętrznych procedur i zajmują się tym odpowiednie zespoły. Poprzez forum po prostu nie mamy opcji poprosić o dodatkową weryfikację poza tym, co już zrobiłeś.
Jeśli chodzi o same odpowiedzi, rozumiem, że mogą one brzmieć bezosobowo. Takie uwagi są ważne i to coś, czemu możemy się przyjrzeć po naszej stronie.
Na ten moment jedyne, co możesz zrobić, to trzymać się oficjalnej ścieżki odwołania, jeśli uważasz, że ban był pomyłką. Wiem, że to może nie być odpowiedź, na którą liczyłeś, ale to jedyna właściwa droga w takich sytuacjach.
Rozumiem, ale właśnie na tym polega problem — wielokrotnie korzystałem już z oficjalnej ścieżki odwołania i za każdym razem otrzymuję dokładnie tę samą, ogólną odpowiedź bez żadnego odniesienia do treści mojego zgłoszenia.
Nie proszę o „specjalne traktowanie”, tylko o zwykłe wyjaśnienie, jaka konkretna transakcja lub aktywność została uznana za coin distribution. Bez tej informacji nie mam nawet możliwości zrozumienia decyzji ani odniesienia się do zarzutu.
Jeśli każde odwołanie jest faktycznie analizowane indywidualnie, to trudno zrozumieć, dlaczego nie jestem w stanie uzyskać żadnej konkretnej informacji poza tym samym szablonem. W obecnej formie nie jest to realna możliwość odwołania, tylko zamknięta pętla automatycznych odpowiedzi.