Sam pomysł takiej rozgrywki miał potencjał, niestety mogli go inaczej rozwiązać po prostu lepiej. Przy najlepszym połączeniu grałoby się dobrze, ale jeśli ktoś ma chociaż paro milisekundowe opóźnienie spowodowane internetem, serwerem lub samą grą jest na przegranej pozycji nie ważne jak lepszy byłby. Oczywiście można się pocić w tej grze i próbować grać, ale jak widzisz w każdym meczu te nierealistyczne skręcanie prawo lewo lub w co drugim meczu powrót napastnikiem, pomocnikiem do obrony i czekaniu, aż obrona sama odbierze piłkę to można się bardzo szybko znudzić samą grą. W tej edycji dojebali jeszcze bardziej kartami niewymiennymi. Ewolucje nie są równomierne do wydawanych kart specjalnych. Według mnie powinno być więcej ewolucji, która by pozwoliła rozwinąć słabsze brązowe, srebne karty. A tak mamy w uj kart specjalnych, już ci dobrzy zawodnicy kosztują mało i każdy gra tymi samymi kartami ZNOWU. Mnie ta gra **bleep**, grałem 10h na xie i z 70h na PC. Xbox, który jest dużo gorszy od mojego kompa chodzi trochę lepiej, co jest naprawdę zabawne, bo inne gry wyglądają naprawdę wyjątkowo lepiej niż na Xie taki diabełek, civ, czy głupi stary rocket league. Dlaczego, grając w kluby, gdzie łączy się jednocześnie 10 osób jest mniejszy delay, niż w UT, gdzie masz 2 osoby? Według mnie dlatego, że w Klubach łączymy się do pokoju na serwerze, a w UT łączymy się bezpośrednio na łączu z przeciwnikiem. Mogliby to potestować i zmienić, tylko żeby to zrobić, trzeba chcieć. Mnie też ominęło to szczęście wydania 90 euro, narazie wydałem tylko 17 euro i czekam na promocję za miesiąc lub dwa. Ostatecznie i tak obudzimy się znowu w cyklu było średnio będzie jeszcze gorzej.