Forum Discussion

Michal3105's avatar
Michal3105
New Rookie
29 days ago
Solved

serwey w fifa

czy ktoś wogóle wie czy da się je jeszcze odpalić bo ea mogło by raz na rok odpalać serwey albo co miesiąc inne fifa i też żeby dało się kupić fifa w ea app. bo np. mam fifa 20 i miło by się do niej wróciło (moja opinia) ale nie mogę do końca bo katalog jest na internet a ut wyłączony 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    25 days ago

Hej Michal3105​ 

Można traktować to niejako jako "decyzję zarządu" :).

Rzeczywistość jest trochę bardziej złożona. Serwery dla starszych części nie są utrzymywane w gotowości po ich wyłączeniu, więc to nie jest coś, co da się po prostu ponownie uruchomić w dowolnym momencie.

Dlatego w praktyce nie ma możliwości ich ponownego włączenia, nawet okazjonalnie — takie decyzje oznaczają trwałe zakończenie usług online dla danej gry.

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 days ago

Hej Michal3105​ 

Dzięki za podzielenie się swoim pomysłem. Rozumiem podejście do starszych odsłon, bo dla wielu graczy możliwość wrócenia po czasie do ulubionej części czy zagrania „od święta” ma duży sentyment.

Niestety utrzymywanie serwerów starszych gier bezterminowo albo ich „zamrażanie” na potrzeby okazjonalnych wydarzeń nie jest obecnie możliwe ze względów technicznych i operacyjnych. Mimo to opinie takie jak Twoja są wartościowe i pokazują, że gracze nadal są związani ze starszymi odsłonami serii.

Dzięki za feedback i za poświęcenie czasu, żeby się nim podzielić :) 

• EA_Kuba​ 

Tak sobie ostatnio myślałem i chcę powiedzieć że według mnie lepiej jak byście nie wyłączali serwerów w fc 24 i następnych co prawda mało ludzi gra ale to miło wrócić do starej odsłąny która jeszcze działa. Nie wyłącznie serwerów da nową erę z fc 24 ponieważ nie ma już"FIFA" i jest fc, lub chociaż "zamrozić" żeby dało się eventowo zagrać

Liczę na to że są się zrobić coś z tym pomysłem 😊

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    25 days ago

Hej Michal3105​ 

Można traktować to niejako jako "decyzję zarządu" :).

Rzeczywistość jest trochę bardziej złożona. Serwery dla starszych części nie są utrzymywane w gotowości po ich wyłączeniu, więc to nie jest coś, co da się po prostu ponownie uruchomić w dowolnym momencie.

Dlatego w praktyce nie ma możliwości ich ponownego włączenia, nawet okazjonalnie — takie decyzje oznaczają trwałe zakończenie usług online dla danej gry.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    29 days ago

Hej Michal3105​ 

Rozumiem, o co Ci chodzi. Powrót do starszych części, jak FIFA 20, dla wielu osób to czysta nostalgia i fajne wspomnienia. 

Niestety w praktyce nie ma możliwości ponownego uruchamiania wyłączonych serwerów (czy to raz na jakiś czas, czy rotacyjnie między różnymi częściami). Gdy usługi online dla danej gry zostają zakończone, decyzja jest trwała i nie przewiduje się ich ponownego włączania.

Jeśli masz fizycznie lub cyfrowo FIFA 20, nadal możesz korzystać z trybów offline, ale wszystkie elementy zależne od serwerów niestety pozostaną niedostępne.