Forum Discussion

KnightAB021's avatar
KnightAB021
Newcomer
21 hours ago

Upadek piłkarskiej gry EA

EA chwali się "sukcesem" gry FC26. A prawda jest całkowicie inna. FC26 miała był krokiem milowym po dramacie, jaki zafundowali w FC25. Rzeczywistość brutalnie zweryfikowała. Nowa edycja miejscami jest dużo gorsza od swojej poprzedniczki.

Błędy na każdym kroku. W rozgrywce - podania są losowe. Albo piłka trafi do twojego zawodnika, albo do rywala (co zdarza się bardzo często). Jeśli w trakcie meczu w jakiś sposób ogarnąłeś gameplay nagle od 70 min zaczyna się wszystko sypać, bo jak zrozumieć to, że do 70 min wygrywasz 5:1 aby cały mecz przegrać 5:6 bo nagle twoi zawodnicy nie potrafią podać, trafiają w słupek, albo mijają się z piłką. Gdzie - się pytam - realizm tej gry.

Zagrałem 2 razy w lidze weekendowej, bo jak oglądam popularnych streamerów, to nie chcę narażać się na takie nerwy jakie oni mają. Dobór rywali nie jest jasny. Raz trafiają chyba kogoś z 10 ligi, aby w kolejnych 5 meczach trafiać na prosów. 

Zawartość paczek to żart. Po co ta firma daje plus za liczbą. W paczkach np 14 x 83 + jest jedna karta 84 i 13 o ocenie 83. W paczkach 88+ za SBC karty specjalnej  w picku są 3 karty 88. EA daje co event około 40 nowych kart. Trafienie takiej to jak trafienie 6 w lotto. No, chyba, że zapłacisz FP, ale wtedy dostaniesz najgorszą z zestawu, którą i tak przepalisz, bo w twoim zespole nie znajdzie miejsca.

Swapy - na czasie. Wymagania irracjonalne. Niby ten Nazario to miód malina. Że niby "za darmo" Ale żaden sobie nie policzy, ile godzin spędza aby te swapy zrobić na kartę, którą pobawi się 3, 4 miesiące. Gdyby to przeliczył na realną kasę to zastanowił by się 2 razy, czy warto. Wystarczy liczbę godzin przemnożyć np. razy 40 zł (bo tyle płacą za godzinę pracy) - wyjdzie wam realna cena Nazario... Warto?

Poziom upadku pokazują też streamerzy, którzy kiedyś ograniczali transmisje, filmy w maju czerwcu. Przy FC25 było to już kwiecień, a FC26 to już styczeń - luty. 

Więc niech EA przestanie pieprzyć głupoty, że coś im się udało. Nawet rekompensaty nie potrafią dać z SBC, w którym dawali za bezcen Yamala... FC26 to jak na razie dno. Ale mają wszystko przed sobą. Będzie jeszcze pewnie FC27, FC28 - tam też będą naciągać na kasę naiwnych, ale reszta nie da się już oszukać...

3 Replies

• Zdałniona gra i tyle na 15 meczy  wygrywam 2 gdzie w fc 25 grałem  super bo  piłkarze byli  normalni, a  tutaj nagle nie potrafią odebrać piłki trafić w bramkę  obrona przeciwnika  stoi w  miejscu i  odbiera piłkę kurwicy idzie dostać w poprzedniej edycni  zero padów rozjebanych  w tej już 2 o czym  to  świadczy?  nawet prywatne turnieje wygrywałem w fc 25 tutaj nie mogę  nic jakieś zjebane AI gry  dla  dałnów teraz robią

• Oznaczają sobie rozwiązania z **bleep** i są wyjątkowo dumni z siebie. Srylion adresów podają gdzie co zgłaszać. A wam co paluszki powycinali? Zatrudnieni w charakterze banerów i doradców od zmiany sprzętu? 

• Jeszcze wnukom będziesz tłumaczyć,a może i prosić - dziecko,to tylko fc 58,szanuj swe zdrowie 

Featured Places

Node avatar for FC 26 Dyskusja ogólna

FC 26 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 26 na forach społeczności.Latest Activity: 9 hours ago
474 Posts