Forum Discussion

Jarot71's avatar
Jarot71
Rising Novice
23 days ago

Gra e sportowa

Ktoś mi może wyjaśni jak FC 26 może być grą e sportową skoro od gry zależy czy zawodnikom chce się biegać, czy obrońca pójdzie na spacer, o dziwnych odbiciach pudłach na pustą bramkę z 5 m zawodników z oceną ponad 90, podania w 1/3 idą tam gdzie chce gra. 

Gra ma problemy ze stabilnością. Zrywanie połączeń. 

Skoro jak twierdzi EA nie ma oszukiwania w grze to mam problem kontrolą graczy ponieważ nie reagują na pada i dopiero po 2-3 straconych bramkach cudem odzyskuję kontrolę.

Ogólnie cytując klasyka gramy na CHAOS.

9 Replies

• Oni utrudniają i jak widać tego typu zachowanie nie jest dla nich synonimem oszustwa 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    22 days ago

Hej Jarot71​ 

Z opisu wygląda to bardziej na problem ze stabilnością połączenia i chwilową utratą synchronizacji, a nie samą kontrolą pada. W takich momentach gra potrafi „nadrobić” dopiero po chwili, stąd to uczucie braku reakcji. 

Chciałabym dopytać cię o kilka rzeczy, żeby to zawęzić temat. Na jakiej platformie grasz w FC 26? W jakim trybie pojawia się problem (Rivals, Champs, Squad Battles)? Czy pojawiają się jakieś ikony połączenia w trakcie meczu? I czy grasz na Wi-Fi czy kablu?

Jeśli możesz, podeślij także swoją ocenę połączenia.

• fijal7891's avatar
    fijal7891
    Rising Adventurer
    20 days ago

Ta gra nigdy nie była e-sportowa, pamiętam jak w fifa 15 grałem brązowym składem i niszczyło się wszystkich :D Tutaj też od gry zależy kto wygra. sędzia dolicza 1 min, przeciwnik strzela w 94 minucie, z drugiej strony (moja ulubiona sytuacja z tego tygodnia) wychodzę sam na sam, klikam strzał w polu karym i....sędzia kończy mecz w momencie strzału :D Nie wspominam już o uciekaniu obrońców od piłki, każdy dotyk obrońcy kończy się rzutem karnym, a w przeciwną stronę obrońca rzuca moim zawodnikiem jak szmacianą lalką :D   W jednym meczu wszystko wychodzi, w drugim nie można podać na 5 metrów... najważniejsze że sklep działa....

• Greg2327's avatar
    Greg2327
    Seasoned Veteran
    20 days ago

Dokładnie to samo u mnie się dzieje.  W jednym meczy 20 minuta i już wygrywasz kilkoma bramkami, gdzie w następnym nie potrafisz celnie podawać, biegać, obrona ucieka, albo zwalnia tuż  przed przejęciem podania. Miałem mecz wygrywałem 7:1 w pierwszej połowię, żeby w drugiej przegrać. Tu chyba trzeba się w końcu pogodzić i dać sobie spokój. Sterujemy jednym grajkiem a resztą Ea się bawi. Mam światłowód od plusa na łączu Fibeer. Zmieniłem na swój router i działa w miarę. Tu nie jest wina naszego łącza, ponieważ każdy mecz byłby zepsuty. pewnie Ea dba o to, żeby paczuszki schodziły ze sklepu :D

• Te odpowiedzi "moderatorów" są chyba tylko po to, aby były... Może jeden z drugim przez tydzień w to badziewie pogra i z ciekawością poczytam o ich odczuciach... 

Ja już sobie odpuściłem. Lubiłem tę serię, był jeden sezon, gdzie grałem do końca, do kolejnej edycji. A teraz - czasem mam ochotę odpalić, ale potem się pytam: po co? Gameplay to żenada, nagrody w paczkach - żenada. Tak na marginesie: jak dajecie SBC i piszecie 88+, albo 89+, albo 14 x 83+ to po co ten "+"? I tak w SBC dajecie 4 karty 88, albo w paczce 14 x 83+ 1 karta to 84, a reszta to 83... Robicie w wała graczy. Nie wiem ilu, ale ja też się kompletnie do tego zniechęciłem. 

Wytrwałości dla tych, którzy jeszcze wierzą... 

• Jarot71's avatar
    Jarot71
    Rising Novice
    10 days ago

z prywatnej bezpośrednio światłowód do domu.

• Jarot71's avatar
    Jarot71
    Rising Novice
    10 days ago

Najgorsze w tym że płaci się pieniądze za grę która co roku jest podobna i co roku się bardziej denerwuje. Zrobiłem sobie przerwę rok. Nie grałem w FC25 ale teraz zrobię sobie chyba na dłużej.  

Chyba w fifa 18 lub 19 było że było czuć różnicę jak zawodnik był zmęczony - łapał kontuzję albo po prostu zwalniał bieg. Teraz zasuwa cały czas na pressingu  i najlepsze, że podczas pressingu zawodnicy nie popełniają błędów.  Czy oni nie widzą że jak nawet odłożysz pada to przeciwnik ma problemy ze strzeleniem gola. Dobrze to widać w niektórych zadaniach.

Featured Places

Node avatar for FC 26 Dyskusja ogólna

FC 26 Dyskusja ogólna

Dyskutuj o najnowszych wiadomościach i informacjach o grze EA SPORTS FC™ 26 na forach społeczności.Latest Activity: 2 days ago
512 Posts