Kopacz4567
3 months agoSeasoned Newcomer
Crashowanie
Gram na pc odpalam mecz obojętnie jaki 7 minut mija i crashuje grę , wie ktoś co może być przyczyną? W menu wszystko chodzi nic nie crashuje
Mi również występuje ten sam błąd, u mnie występuje i w online i offline. Podsyłam poniżej swój dxDiag
hej bjnz
Dzięki za DxDiag— tu widać dość jasno, skąd te crashe.
W raportach masz LiveKernelEvent (WATCHDOG) (1a8/1b8) oraz wpisy DWM i crashe Xbox Game Bar (GameBar.exe, c0000005). To typowy wzorzec time-outu sterownika GPU (TDR) / niestabilności ścieżki grafiki: sterownik NVIDII, nakładki (Xbox Game Bar / GeForce / Discord), stare BIOS/chipsety lub tryby obrazu powodują krótkie „zawieszenie” GPU, po czym gra się zamyka.
Sprzętowo jest OK (i5-7400, RTX 3050, 16 GB), więc klucz tkwi w sterownikach/overlays/konfiguracji obrazu.
- Zainstaluj sterownik GPU na czysto. Usuń stary sterownik i zainstaluj najnowszy Game Ready ze strony NVIDIA (bez GeForce Experience).
- Wyłącz: Xbox Game Bar, GeForce Experience, Discord, Steam Overlay. Nie używaj innych nakładek ani programów monitorujących.
- Ustaw tryb pełnoekranowy, włącz limit FPS (60/90), przetestuj V-Sync/Fast Sync. Zredukuj cienie i tłumy.
- W Panelu NVIDIA → Zarządzanie ustawieniami 3D: Tryb energii: „Preferuj maksymalną wydajność”.Niskie opóźnienia: „Włączone” (nie „Ultra”)
- Jeśli czujesz się na siłach, zaktualizuj BIOS i sterowniki z oficjalnej strony Gigabyte B250M-D3H.
Jeśli po wykonaniu powyższych kroków gra nadal nie uruchamia się utwórz na komputerze nowe konto administratora i z jego poziomu uruchom grę.
mi też występuje ten problem i nie moge rozegrac meczu ponieważ po upłynięciu 10min meczowych wywala mnie do pulpitu
tutaj jest moj dxdiag:)
Hej Kamileus
Na podstawie logów wnioskuję, że przyczyną crashu jest konflikt EA AntiCheat z oprogramowaniem działającym w tle — szczególnie z SteelSeriesCaptureSvc.exe (usługa przechwytywania z SteelSeries Engine) i procesem nvcontainer.exe (komponent sterownika NVIDIA). W skrócie: gra działa poprawnie przez chwilę, ale po kilku minutach następuje błąd pamięci (c0000374 / BEX64), typowy dla konfliktu między oprogramowaniem zabezpieczającym a sterownikami GPU lub programami działającymi w tle.
Niestety, ale zrobiłem wszystko jak napisałeś/aś i nic to nie pomogło :(
bjnz uruchom PC w trybie czystego rozruchu. W przypadku dalszych komplikacji podeslij aktualny DxDiag wygenerowany z nowego konta administratora.
Uruchomiłem w trybie czystego rozruchu, dalej nie działa. Podsyłam DxDiag.
od 19 września rozegrałem pierwsze mecze w całości, po kilkunastu dniach kombinowania, udało mi sę chociaż w małej części ogarnąć sprawę, póki EA nie ogarnie tego, zróbcie tak:
odinstalujcie całkowicie sterowniki GPU uzywając ddu (display driver uninstaller)
następnie zainstalujcie sterowniki "mowa tu o nvidia" wersje 552.22 WHQL
w grze ustawcie na sztywno 30fps wylaczony vsync
w tle wyłączcie wszystkie aplikacje i nakladki.
podczas rozgrywki nie uzywajcie nic w tle, zadenych przegladarek, nie wlaczajcie youtube czy spotify, bo moze wam wywalic gre.
działa na 100%. Póki majstry z Kanady nie zoptymalizuja gry to jedyne wyjście.