Kopacz4567
3 months agoSeasoned Newcomer
Crashowanie
Gram na pc odpalam mecz obojętnie jaki 7 minut mija i crashuje grę , wie ktoś co może być przyczyną? W menu wszystko chodzi nic nie crashuje
Mam podobny problem czasami mi crashuje gre czasami nie, nieważne czy jestem w meczu, czy robie wbs czy przeglądam rynek transferowy.
przemos379 Na podstawie logów wnioskuję, że problem leży w stabilności sterownika/ścieżki grafiki w Windows 11 (24H2). W DxDiag widać:
W tej sytuacji zalecam:
Wykonaj czystą instalację sterownika AMD; Zainstaluj najnowszy WHQL (nie „preview/beta”). Po instalacji wykonaj restart. W Adrenalin wyłącz: Anti-Lag/Anti-Lag+, Enhanced Sync, RSR, Chill, Radeon Overlay (na czas testów).
W grze ustaw tryb pełnoekranowy (exclusive), limit FPS (np. 60 lub stałe 120) , sprawdź V-Sync ON/OFF i wybierz stabilniejsze. Na czas testów odłącz jeden monitor albo zrównaj odświeżanie (np. oba 60 Hz). Wyłącz Advanced Color/WCG.
Wyłącz Xbox Game Bar, Discord/Steam/Epic/ oraz każdy program OSD/monitoring (np. MSI Afterburner/RTSS)).
Ustaw tryby zasilania. Przejdź w Ustawienia → System → Ekran → Grafika → Wyłącz HAGS (Harmonogram GPU). Zasilanie Windows: Wysoka wydajność.