Forum Discussion
7 Replies
- EA_Kuba2 days ago
Community Manager
Hej rekuuu_777
Dzięki za Twoje zgłoszenie.
Czy opisany przez Ciebie problem ma miejsce w grach online czy również w rozgrywkach offline?
Czy zostały przez Ciebie wykonane dotychczas jakieś kroki, by rozwiązać problem? Jeśli tak to jakie?
Prześlij nam również plik DxDiag.
- Kamka922 days agoSeasoned Novice
Przecież wy od października przyjmujecie zgłoszenia, i nie potraficie rozwiązać tego problemu przez ponad pół roku XD
To jest mój ostatni tytuł tego badziewia, kupiłem grę za ponad 300 zł. I przez pół roku, może zagrałem z 10 meczów które chodziły płynnie.
Hej Kamka92
Przykro mi z powodu frustracji, której doświadczyłeś.
Z mojej strony nie mam wglądu w to, co dokładnie dzieje się na Twojej konfiguracji ani dlaczego problem utrzymuje się tak długo, ale przy takich objawach (losowe problemy z płynnością / opóźnienia) warto upewnić się jeszcze w kilku podstawowych kwestiach:
- aktualizacja systemu i sterowników GPU
- test na połączeniu kablowym (jeśli jeszcze nie był robiony wcześniej)
- obniżenie ustawień graficznych na próbę
- restart routera i sprawdzenie, czy problem pojawia się o konkretnych porach
Daj nam znać, jeśli uda Ci się wykonać powyższe testy.
- rekuuu_7771 day agoSeasoned Newcomer
w oby dwóch przypadkach
- EA_Kuba23 hours ago
Community Manager
Hej rekuuu_777
Dzięki za odpowiedź.
Prześlij nam proszę plik DxDiag, oraz daj nam znać czy zostały przez Ciebie wykonane dotychczas jakieś kroki, by rozwiązać problem? Jeśli tak to jakie?
- Kamka9221 hours agoSeasoned Novice
wszystko zrobione, nic nie pomaga :(
wstawiam raport
- EA_Kuba16 minutes ago
Community Manager
Hej Kamka92
Dzięki za przesłany plik DxDiag.
Z tego, co w nim widać, masz zarówno RTX 2060, jak i zintegrowaną kartę graficzną Intela. Często zdarza się, że gra nie korzysta z właściwej karty podczas bardziej wymagających momentów.
Sprawdź proszę poniższe kroki:
- Wymuś użycie RTX 2060 dla gry
- Najpierw z poziomu systemu Windows: Ustawienia Windows -> System -> Ekran -> Grafika
- Dodaj FC 26 i ustaw tryb „Wysoka wydajność”
- Następnie w panelu NVIDIA ([PORADNIK] Jak wymusić użycie dedykowanej karty graficznej (NVIDIA / AMD) | EA Forums - 13303041)
- Zarządzanie ustawieniami 3D → Program Settings
- Ustaw dla gry „High-performance NVIDIA processor”
- Najpierw z poziomu systemu Windows: Ustawienia Windows -> System -> Ekran -> Grafika
- Zaktualizuj sterowniki obu kart graficznych
- Dla NVIDIA wykonaj czystą instalację - [PORADNIK] Czysta reinstalacja sterowników GPU (DDU – krok po kroku) | EA Forums - 13299974
- Sterowniki karty Intel pobierzesz tutaj. W przeszłości zdarzało się, że niezaktualizowana zintegrowana karta graficzna powodowała problemy z uruchomieniem i działaniem gry
- Ustaw plan zasilania na „Wysoka wydajność”
- Dla pewności sprawdź pliki systemowe (w DxDiag zauważyłem kilka błędów systemowych) [PORADNIK] Naprawa plików systemu Windows (DISM + SFC) | EA Forums - 13302198
- uruchom CMD jako administrator i wpisz:
-
sfc /scannow
-
- uruchom CMD jako administrator i wpisz:
- Wymuś użycie RTX 2060 dla gry
Featured Places
FC 26 Problemy techniczne
Masz problemy z FC 26? Dołącz tutaj, aby znaleźć pomoc w kwestiach związanych z łącznością, wydajnością, awariami i nie tylko.Latest Activity: 8 minutes agoCommunity Highlights
- EA_Pulsar6 months ago
Community Manager