Forum Discussion

Siur_Mistrz's avatar
Siur_Mistrz
Rising Novice
5 months ago

Input lag na PC w grach offline i online.

Nic nie działa literalnie nie da się nic zrobić w każdym trybie mój pad po prostu przestaje działać nie ma żadnego kontaktu z EA żeby domagać się zwrotu bo 180 zł to jednak nie chodzi piechotą. Próbowałem każdego możliwego poradnika jak to naprawić i nic nie działa. EA powinno zająć się problemami na PC a nie je ignorować czekam na kontakt od nich albo jakąkolwiek pomoc. Chcę zwrotu pieniędzy za to coś, albo żeby ktoś naprawił w końcu ten problem.

15 Replies

• 2310687's avatar
    2310687
    Rising Rookie
    4 months ago

najskuteczniejsze rozwiazanie tego problemu - nie grac rivalsow na ta chwile

• kontakt80's avatar
    kontakt80
    Rising Newcomer
    4 months ago

Witam, mam problem, który jest raczej powszechnie znany, mianowicie we wszystkich trybach oprócz Rivals gra chodzi płynnie, a w samych Rivalsach występuje ogromny input delay, bo czasami sięga on nawet od 5 do 10 sekund. Próbowałem już chyba wszystko, od ustawień NVIDII, po ustawienia ethernetu i ustawienia gry. Zastanawiam się, czy jest to bład systemowy, czy błąd gry i czy istnieje jakiekolwiek pomocne rozwiązanie tego problemu?

• Siur_Mistrz's avatar
    Siur_Mistrz
    Rising Novice
    4 months ago

hej,
    Dałem sobie 8 dni przerwy na święta wróciłem do EA FC 26 i nadal nie działa mi pad w waszej grze. Chciałbym otrzymać zwrot pieniędzy, bo naprawdę nie mogę grać w tę grę, a żadnej pomocy jeszcze nie otrzymałem.

• Siur_Mistrz's avatar
    Siur_Mistrz
    Rising Novice
    4 months ago

Hej, 
    używam klienta EA app, pad jest od Xboxa One (próbowałem też pada od Xbox One S), próbowałem grać na nim przez 3 różne kable i adapterze od Xboxa na których grałem w poprzednie 3 edycje. Problem występuję różnie raz od momentu startu raz od momentu zaczęcia grania. Zmieniałem porty USB dla adaptera jak i dla kabli. Sprawdzałem czy pad i adapter ma aktualne sterowniki i miały. Resetowałem i zmieniałem ustawienia w EA FC przez 5 godzin i nic nie pomagało. A do tego co pani pisze to nie jestem pewny, bo w każdą poprzednią edycję grałem tak samo i wszystko pięknie chodziło bez zarzutów. Przesyłam plik DxDiag niestety nie mogłem w tej postaci 64 bitowej bo się nie pokazywała opcja do tego.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 months ago

Hej Siur_Mistrz​ 

Potrzebuję kilku dodatkowych informacji:
    Napisz proszę, którego klienta używasz do uruchomienia FC 26 (EA app czy Steam).
    Podaj model pada i sposób podłączenia – kabel czy Bluetooth.
    Daj znać, czy problem występuje od startu gry, czy pojawia się dopiero po chwili grania.
    Napisz też, jakie rzeczy już robiłeś, np. zmiana portów USB, instalacja innych sterowników, wyłączenie Steam Input, reset ustawień gry itp.

Z opisu wygląda to najczęściej na konflikt sterownika kontrolera albo problem z obsługą urządzeń wejścia w systemie. Żeby lepiej ocenić sytuację, podeślij proszę aktualny raport DxDiag.