Niegrywalna edycja Ultimate. Drastyczny spadek FPS
Pomimo dwóch aktualizacji edycja Ultimate FC 26 na PC nadal (w moim, a także przypadku tysięcy innych osób) jest niegrywalna. Gra kupiona za 420 zł, która miała cieszyć na tydzień przed premierą, nie cieszy nawet dwa tygodnie po premierze. Problem, który już zresztą opisywałem na forum (bez jakiejkolwiek odpowiedzi ze strony EA), polega na tym, że albo na starcie meczu, albo — najczęściej — po rozpoczęciu drugiej połowy następuje spadek FPS tak duży, że mecz staje się niegrywalny i trzeba robić alt + F4.
Do czasu drugiej aktualizacji pomagało uruchomienie funkcji vSync w ustawieniach, bo wtedy — w waszej wybitnej grze — problem występował raz na kilka meczów. Jednak po tej aktualizacji, gdy włącza się vSync, to dziwnym trafem od razu samo się wyłącza (nie, nie pomaga usunięcie ustawień osobistych).
Sterowniki mam najnowsze, sprzęt przewyższający wasze wymagania minimalne, mimo wszystko gra jest niegrywalna. Nie pomaga ani ponowne zainstalowanie, ani naprawa plików. Ta gra po prostu nie działa.
Czy w EA w ogóle ktoś się tym zajmuje? Znacie ten problem, robicie coś z nim, czy tak będzie już zawsze? Jak nie macie zamiaru tego naprawić, to powiedzcie, jak mogę złożyć wniosek o zwrot pieniędzy za niedziałający produkt — bo to jest zwykłe oszustwo.
Sprawa nie dotyczy tylko mnie, ale również innych graczy, co widziałem na Reddicie, a także na tym waszym forum, które — nie wiem do czego służy — skoro na żaden post nawet nie odpowiadacie.