Forum Discussion
Hej Konrado-d10
W pełni rozumiem Twoje rozczarowanie – rozegranie pełnego spotkania, wygrana 5:1 i nagłe zerwanie połączenia przy próbie zapisu wyniku to sytuacja, która ma prawo zirytować, zwłaszcza w pierwszym meczu w nowej odsłonie gry.
Muszę jednak postawić sprawę wprost: nie ma możliwości zmiany wyniku rozegranego meczu, cofnięcia porażki, manualnego przyznania awansu czy zresetowania mnożnika nieukończonych meczów (DNF). Systemy Ultimate Team przetwarzają te dane w pełni automatycznie.
Komunikat „Serwery EA nie mogą aktualnie przetworzyć Twojego żądania” pojawia się dokładnie w momencie, gdy zrywa się pakiet z końcowym raportem meczowym przesyłany między Twoją sesją a serwerem bazy danych. W takiej sytuacji system z automatu traktuje sesję jako niepoprawnie zakończoną.
W kwestii wskaźnika nieukończonych meczów (DNF): nie jest to permanentna kara. Mnożnik DNF regeneruje się automatycznie i wraca do pełnej wartości po rozegraniu kilku kolejnych spotkań ukończonych bez zakłóceń.
Aby zminimalizować ryzyko powtórki w kolejnych decydujących meczach:
- Zrestartuj router i konsolę przed kolejną serią meczów, aby odświeżyć tablice routingu.
- Jeśli grasz przez Wi-Fi, przetestuj w miarę możliwości połączenie kablem Ethernet, który eliminuje mikrogubienie pakietów w krytycznych momentach meczu.
- Konrado-d108 days agoRising Rookie
Rozumiem sugestię dotyczącą routera, Wi-Fi i połączenia Ethernet, ale w tym przypadku nie rozwiązuje ona problemu.
Inni użytkownicy zgłaszali dokładnie ten sam problem, również grając przez kabel Ethernet, korzystając z innych sieci i mając stabilne, prawidłowo działające połączenie internetowe. Mimo tego otrzymywali ten sam komunikat po zakończeniu meczu i mecz nie był prawidłowo zapisany. To pokazuje, że problem nie musi mieć związku z połączeniem po stronie użytkownika.
W moim przypadku również nie ma podstaw, żeby przypisywać ten problem mojemu internetowi. Gram na tym samym sprzęcie i korzystam z tego samego połączenia, którego używałem w poprzednich edycjach EA FC i nigdy nie miałem takich problemów. Internet działa prawidłowo zarówno przed, jak i po tym zdarzeniu.
Co więcej, mój mecz został normalnie rozegrany do końca — był końcowy gwizdek, wynik wynosił 5:1, a cały przebieg meczu mam nagrany. Problem wystąpił dopiero w momencie przetwarzania i zapisywania wyniku przez system EA.
Dlatego proszę nie kierować mnie ponownie do restartowania routera ani korzystania z kabla Ethernet. To nie odpowiada na moje zgłoszenie.
Moje pytanie brzmi konkretnie:
Jakie rozwiązanie EA proponuje w sytuacji, w której serwer nieprawidłowo przetworzył ukończony mecz, a następnie przypisał mi DNF i utratę należnych nagród, mimo że mam dowody na prawidłowe ukończenie i wygranie meczu 5:1?
Jeżeli system rzeczywiście nie pozwala konsultantowi ręcznie skorygować wyniku, statystyk ani DNF, to proszę o informację:
- Czy istnieje możliwość przekazania sprawy do zespołu technicznego odpowiedzialnego za Ultimate Team?
- Czy EA może zweryfikować po swojej stronie logi tego konkretnego meczu i potwierdzić, co stało się podczas zapisu wyniku?
- Jakie rozwiązanie lub rekompensatę EA oferuje użytkownikowi w przypadku błędu po stronie serwera?
- Dlaczego użytkownik ma ponosić konsekwencje w postaci DNF i utraty nagród za problem, który wystąpił podczas przetwarzania meczu po jego zakończeniu?
Nie oczekuję ogólnej porady dotyczącej jakości mojego połączenia. Oczekuję konkretnej pomocy dotyczącej błędnie przetworzonego meczu.
W poprzednich edycjach EA FC, na tym samym sprzęcie i tym samym połączeniu, nie miałem takich problemów. Dlatego proszę o odniesienie się konkretnie do tego przypadku, a nie o kolejną standardową instrukcję dotyczącą routera i Wi-Fi.
Mam nagranie całego meczu, końcowego gwizdka, wyniku 5:1 oraz pozostałe materiały potwierdzające moje zgłoszenie.
Proszę więc o informację, jakie konkretne rozwiązanie EA może zaoferować w tej sytuacji.
- Konrado-d108 days agoRising Rookie
Co istotne, w ostatnich godzinach widziałem wiele innych zgłoszeń na forum graczy dotyczących tego samego problemu z serwerami EA, rozłączaniem oraz nieprawidłowym przetwarzaniem wyników meczów. Dlatego proszę o potraktowanie tego jako potencjalnego problemu po stronie infrastruktury lub systemu zapisu wyników, a nie jako standardowego problemu z połączeniem internetowym.. bądźmy poważni.
Rozumiem, że konsultant pierwszej linii może nie posiadać uprawnień do ręcznej zmiany wyniku lub statystyk. Właśnie dlatego proszę o przekazanie sprawy do zespołu, który ma dostęp do odpowiednich logów i może ustalić, co faktycznie wydarzyło się po stronie serwera.
Proszę również o odpowiedź, czy moje zgłoszenie zostało przekazane do zespołu technicznego oraz o podanie numeru eskalacji lub informacji, pod jakim numerem sprawa będzie dalej prowadzona.
i jak naprawicie to i przywrócicie to co nam się uczciwie należy lub jakąś rekompensatę?
- Konrado-d104 days agoRising Rookie