Forum Discussion

GhostPL007's avatar
GhostPL007
Rising Hotshot
2 days ago

[ PC ] FC27 - Po wczytaniu aniycheat FC27 nie uruchamia się

Od 4 dni próbowałem wszystkiego i nie mogę uruchomić FC27. Dodam, że wykonałem wszystkie troubleshootingi zaczynając od reinstalacji antycheata, naprawienie gry, usuwanie innych antycheatów z innych gier. 

Problem jest zawsze taki sam, odpalam grę -> wyskakuje okienko antycheata -> wszystko się ładuje, a na koniec mam uruchamianie gry -> następnie okienko antycheata znika -> proces FC27 jest przez chwile dostępny w menadżerze zadań -> po czym gra się nie odpala, nie ma żadnego błędu i otwiera mi się na nowo EA app. Dodam, że bez problemu grałem w FC26 ponad 900h i pomimo tego, że wymagania do FC27 są takie same to nie mogę uruchomić gry. Proszę o pomoc EA_Kuba​ 

W monitorze niezawodności mam następujący błąd:

Opis
Ścieżka do aplikacji powodującej błąd:    g:\program files (x86)\ea sports fc 27\FC27.exe

Sygnatura problemu
Nazwa zdarzenia problemu:    APPCRASH
Nazwa aplikacji:    fc27.exe
Wersja aplikacji:    1.0.0.0
Sygnatura czasowa aplikacji:    6a9b881f
Nazwa modułu z błędem:    fc27.exe
Wersja modułu z błędem:    1.0.0.0
Sygnatura czasowa modułu z błędem:    6a9b881f
Kod wyjątku:    c000001d
Przesunięcie wyjątku:    00000000155baba4
Wersja systemu operacyjnego:    10.0.19045.2.0.0.768.101
Identyfikator ustawień regionalnych:    1045
Dodatkowe informacje 1:    32c3
Dodatkowe informacje 2:    32c30e8e13d0e9dcb0e966c3ef3401f3
Dodatkowe informacje 3:    faca
Dodatkowe informacje 4:    faca27226006aefad03632a386170aab

Dodatkowe informacje o problemie
Identyfikator pakietu:    c88fbf63d78055e3b7f68ac86b4205a3 (1726720100540745123)

9 Replies

• p1eprzuuu's avatar
    p1eprzuuu
    Seasoned Newcomer
    1 day ago

a może ea to poprostu naprawi bo na wszystkich innych platformach jest ok a na pc to samo co rok temu

• barczusss's avatar
    barczusss
    Seasoned Novice
    1 day ago

a tak z innej beczki skoro kupiłem wersję z wcześniejszym dostępem właśnie po to, żeby zagrać przed premierą. Od dnia premiery wczesnego dostępu nie mogę uruchomić gry mimo wykonania wszystkich zaleconych kroków. Czy EA przewiduje jakąś formę rekompensaty za utracony czas wczesnego dostępu?

• barczusss's avatar
    barczusss
    Seasoned Novice
    1 day ago

zrobiłem co kazałeś pobrała się jakaś nowa wersja i nic nowego ciągle wyłącza się po chwili 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 day ago

Dzięki barczusss​  za DxDiag. Sam komputer wygląda poprawnie pod kątem podstawowej konfiguracji - masz Windows 11 Pro, i3-12100F, 16 GB RAM i RTX 3050 8 GB, a DxDiag nie wykrywa problemów z kartą graficzną. Ponieważ wykonałeś już czystą instalację, test bez nakładek, nowe konto Windows, a nawet reset komputera, nie ma sensu ponownie przechodzić przez te same kroki. Zwróciłabym natomiast uwagę na Windows Update. DxDiag zawiera kilka błędów związanych z wyszukiwaniem, instalowaniem i pobieraniem aktualizacji systemu.

Uruchom proszę Ustawienia > System > Rozwiązywanie problemów > Inne narzędzia do rozwiązywania problemów > Windows Update > Uruchom, wykonaj pełny restart komputera i dopiero wtedy ponownie sprawdź FC 27. Jeśli nadal będzie identycznie, daj znać - będziemy mieli już wykluczonych naprawdę sporo lokalnych przyczyn.

• barczusss's avatar
    barczusss
    Seasoned Novice
    2 days ago

od razu mówię czysta instalacja nie działa ani granie przy wyłączonych nakładkach czy gry z nowego lokalnego konta bo nawet resetowałem cały komputer i mimo to nadal jest to samo 

• barczusss's avatar
    barczusss
    Seasoned Novice
    2 days ago

narazie instaluje ponownie grę na czysto ale gdy znowu nie będzie działać sprawdzę to z kontem lokalnym jeśli mogę dodać coś od siebie to w moim przypadku gra za pierwszym razem odpaliła normalnie po czym wyrzuciła mnie dopiero z menu głównego po przejściu samouczków itp 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 days ago

Hej GhostPL007​ barczusss​ 

Dzięki za szczegółowe dane. W tym przypadku widać, że EA Javelin przechodzi etap uruchamiania, a następnie awarii ulega sam FC27.exe (APPCRASH, kod wyjątku c000001d). Dlatego nie skupiałabym się już wyłącznie na ponownej instalacji AntiCheat.

Skoro standardowe kroki macie już za sobą, przetestujcie jeszcze uruchomienie gry z nowego lokalnego konta Windows z uprawnieniami administratora. Warto też na czas testu całkowicie zamknąć programy działające w tle, szczególnie nakładki i narzędzia takie jak Discord Overlay, NVIDIA/AMD Overlay, MSI Afterburner czy RivaTuner.

Jeśli zachowanie będzie identyczne, podeślijcie proszę DxDiag.

• barczusss's avatar
    barczusss
    Seasoned Novice
    2 days ago

mam dokładnie ten sam problem masz już na to jakieś rozwiązanie ?