Forum Discussion

PapierDamian's avatar
PapierDamian
Newcomer
1 day ago
Solved

Błąd gry 0xC0000005

Mam problem z odpaleniem ea fc 27, po kliknęciu graj ładuje mi antycheat po chwili wyrzuca mnie do ea app, po którymś razie wyskoczył mi poniższy komunikat

Wykryto nieoczekiwane wyłączenie gry. Uruchom grę ponownie. Jeśli problem będzie się utrzymywać, skontaktuj się z Pomocą EA. (0xC0000005)

Session ID: jC0zUSSxu+Hxh4jtsM3KGbn5NhA4rpCBzUzqVwONoHns6XK5

Previous Session ID: 0CgzAXHiveHxiIm84M3KFqCkgLEESmfpWSpikUjAKpr9mRPz

Previous Service Session ID: 0CgzAXHiveHxiIm84M3KFqCkgLEESmfpWSpikUjAKpr9mRPz

Próbowałem wszystkiego, aktualizowałem windows, sterowniki, naprawiałem pliki gry, odinstalowałem wszystkie inne antycheaty, wchodziłem do wiersza polecenia, robiłem dosłownie wszystko co się dało a problem nadal występuje :) nie wiem juz co mam robic 

• Problem rozwiązany, okazało się ze wystarczyło pobrać riot vanguard i zaczęło działać xdd

6 Replies

• Problem rozwiązany, okazało się ze wystarczyło pobrać riot vanguard i zaczęło działać xdd

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    13 hours ago

Windows 11 po aktualizacji często domyślnie włącza funkcję zabezpieczeń pamięci (HVCI), która potrafi zablokować uruchamianie sterowników gier na poziomie jądra systemu:

1. W Menu Start wpisz Zabezpieczenia Windows i otwórz aplikację.
    2. Przejdź do zakładki Bezpieczeństwo urządzenia > kliknij Szczegóły izolacji rdzenia.
    3. Jeśli opcja Integralność pamięci jest aktywna, wyłącz ją na próbę (w celach diagnostycznych) i ponownie uruchom komputer, aby sprawdzić, czy to właśnie ona nie blokowała startu sterownika AntiCheat.
      (W każdej chwili możesz włączyć tę funkcję z powrotem jednym przełącznikiem).
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    15 hours ago

Hej PapierDamian​ 

Kod błędu 0xC0000005 oznacza naruszenie ochrony pamięci (Access Violation) – po przejściu na Windows 11 wbudowane mechanizmy bezpieczeństwa systemu mogą zablokować uruchomienie EA AntiCheat podczas inicjalizacji.

Skoro standardowe kroki masz już za sobą, sprawdźmy:

• Po aktualizacji systemu pliki AntiCheata mogły zachować stare sygnatury z Windows 10. Wejdź do folderu gry: ...\EA SPORTS FC 27\_Installer\EAAntiCheat, uruchom EAAntiCheat.Installer.exe jako administrator, wybierz FC 27 i kliknij Odinstaluj. Następnie uruchom EA app jako administrator i kliknij Napraw przy FC 27, by pobrać świeżą wersję usługi pod Windows 11.
    • Kliknij prawym przyciskiem myszy na skrót EA app oraz plik FC27.exe w folderze gry, wejdź we Właściwości > Zgodność i zaznacz Uruchom ten program jako administrator.

Daj znać, jak poszlo.

• Dodam że problem pojawił się dopiero po aktualizacji systemu z windows 10 na 11, wcześniej gra działała normalnie