Forum Discussion
5 Replies
Hej mrkapi16
Widzę, że wykonałeś już praktycznie cały podstawowy zestaw działań naprawczych, łącznie z testem na nowym składzie, co mocno zawęża obszar poszukiwań.
Kod CE-108255-1 to błąd awarii aplikacji zgłaszany bezpośrednio przez oprogramowanie konsoli PlayStation. Oficjalne instrukcje producenta konsoli znajdziesz bezpośrednio na stronie Wsparcia PlayStation dla kodu błędu CE-108255-1.
Daj znać, jak potoczyła się sprawa i czy udało się rozwiązać problem po kontakcie z PlayStation.
- mrkapi1617 hours agoSeasoned Newcomer
Niestety problem dalej występuje, wsparcie playstation nie pomogło
- MajsterSzew1 hour agoNew Novice
Ja również gram na Playstation 5 i gra crashuje mi nawet kilka razy dziennie podczas grania. Głównie gram w Squad Battles bo po prostu lubię ten tryb. To jest ewidentnie wina serwerów EA. Zauważyłem jedną zależność która się powtarza podczas tych rozłączeń z serwerem a mianowicie dzieje się tak najczęściej jak ustawię trudność na poziom wyższym niż nowicjusz co jest tragoczne gdyż takie błędy ze strony EA nie pozwalają mi kompletnie na wbicie wyższej rangi a to przekłada się na gorsze nagrody. Oczywiście też wrzuciłem tu POST lecz oczywiście nikt z EA nie odpowiada na opinie o ich beznadziejnych serwerach.
- EA_Kalina1 hour ago
Community Manager
Muszę postawić sprawę szczerze: błąd CE-108255-1 pochodzi bezpośrednio z systemu konsoli i jeśli przyczyną jest usterka sprzętowa, kolejne testy mogą nie pomóc. Zanim jednak podejmiesz decyzję o serwisie, warto sprawdzić jeszcze te opcje:
- Sprawdź, na jakim dysku zainstalowana jest gra. Jeśli korzystasz z dodatkowego dysku SSD M.2, przenieś grę w całości do pamięci masowej konsoli (lub odwrotnie). Zdarza się, że mikrobłędy transferu na złączu dysku objawiają się crashem przy doczytywaniu modeli zawodników przed meczem.
- Wyłącz funkcje 120 Hz oraz VRR w ustawieniach konsoli. Wejdź w Ustawienia > Ekran i wideo > Wyjście wideo, a następnie przestaw "Wyjście 120 Hz" oraz "VRR" na Wyłączone.
- Utwórz nowego, tymczasowego użytkownika na konsoli PS5 (jako gość lub lokalny profil) i sprawdź, czy w meczu szybkiego offline gra zachowuje się tak samo, co pozwoli wykluczyć uszkodzenie powiązań na Twoim głównym profilu PlayStation.
- EA_Kalina48 minutes ago
Community Manager
MajsterSzew Zwróć proszę uwagę, że problem poruszony przez autora tego wątku dotyczy innej kwestii niż ta, o której piszesz. Sprawdziłam Twój osobny post i zostawiłam pod nim odpowiedź.
Bardzo zależy nam na tym, aby każdy wątek był poświęcony jednemu konkretnemu tematowi – dzięki temu forum pozostaje przejrzyste, a innym graczom z podobnym kłopotem znacznie łatwiej znaleźć rozwiązanie. Zapraszam do kontynuowania dyskusji w Twoim temacie!