Forum Discussion

barczusss's avatar
barczusss
Rising Rookie
1 day ago

FC 27 nie uruchamia się po załadowaniu EA Javelin AntiCheat

Czy EA_Kalina​ albo EA_Kuba​ mogłby któryś sprawdzić czy nie mam nałożonej jakies blokady na koncie. Bo apropo nie włączania gry próbowałem też ja włączyć na komputerze kolegi i nic nie pomaga nawet tam

CM: Zaktualizowano tytuł wątku, aby był bardziej czytelny i lepiej oddawał kontekst. 

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 hour ago

Skoro po ostatnim teście nadal jest tak samo, podeślij proszę nowy DxDiag wykonany z poziomu nowo utworzonego lokalnego konta Windows z uprawnieniami administratora. Jeśli nadal masz możliwość skorzystania z komputera kolegi, na którym testowałeś uruchomienie gry, podeślij również DxDiag z jego komputera.

Sprawdź też Podgląd zdarzeń > Dzienniki systemu Windows > Aplikacja bezpośrednio po nieudanej próbie uruchomienia FC 27. Jeśli pojawi się tam błąd dotyczący FC27.exe lub EA Javelin AntiCheat, podeślij jego treść lub zrzut ekranu.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    5 hours ago

Dzięki za nagranie i DxDiag.

Ponieważ większość podstawowych kroków masz już za sobą, spróbujmy jeszcze zresetować lokalne ustawienia FC 27. Zmień nazwę folderu FC 27 na FC 27_kopia. Znajdziesz go tutaj:

C:\Użytkownicy\Nazwa_użytkownika\AppData\Local\EA SPORTS FC 27

Folder AppData jest domyślnie ukryty.

Następnie tymczasowo wyłącz Steam Cloud dla FC 27, żeby podczas testu wcześniejsze dane nie zostały ponownie zsynchronizowane. Po wykonaniu tych dwóch kroków jeszcze raz zweryfikuj pliki gry, uruchom ponownie komputer i spróbuj uruchomić FC 27.

Daj znać, czy po tym teście zachowanie gry się zmieniło.

• barczusss's avatar
    barczusss
    Rising Rookie
    1 day ago

do tego co robiłem uruchamianie na innym sprzęcie (laptopie) też nie działa

• barczusss's avatar
    barczusss
    Rising Rookie
    1 day ago

Wyślę ci nagranie jak to wyglada i musze sie przyznac ze probowałem juz absolutnie wszystkiego 

• Clean boot
    • przeinstalowywanie gry
    • naprawianie gry
    • resetowanie komputera 
    • wchodzenie do gry jako administrator
    • aktualizowanie wszystkich sterownikow 
    • skanowanie w CMD
    • Dodawanie jej do biblioteki Steam
    • Wchodzenie do gry w trybie offline 
    • Przeinstalowywanie anticheata podsylam tez moj dxdiag
  • EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 day ago

Hej barczusss​ 

Opisz proszę dokładnie, co dzieje się po próbie uruchomienia gry na jego komputerze - na jakim etapie gra się zatrzymuje i czy pojawia się jakiś komunikat lub kod błędu.

Niestety z poziomu forum nie mamy wglądu do Twojego konta, więc nie możemy sprawdzić, czy została na nim nałożona blokada. Możesz to zweryfikować samodzielnie w Historii kar na koncie EA.